Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Laboratoriemedicin Västmanland

Refnr: 20190107

Snabb teknik- och metodutveckling och digitalisering är några av de möjligheter som finns tillgänliga. Lockas du av att, tillsammans med dina medarbetare, ta tillvara dessa möjligheter för att utveckla framtidens laboratoriemedicin i Västmanland? Då kanske det är dig vi söker. 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom ditt område. Det innebär bland annat att leda, planera och vidareutveckla den egna verksamheten inom givna ekonomiska ramar och enligt övergripande verksamhetsplaner. Rollen innebär såväl operativa inslag såsom att säkerställa bemanningen men också att arbeta med utveckling på strategisk nivå. Du ingår i ledningsgruppen för Laboratoriemedicin och är därmed också delaktig i den övergripande utvecklingen av verksamheten.

Inom Region Västmanland vill vi se ett ledarskapet som är synligt, närvarande och coachande och som innebär att stödja och tillvarata medarbetarens kunskap och kompetens, möjliggöra medarbetarnas ansvarstagande, lärande och delaktighet.

Du arbetar också tillsammans med övriga enhetschefer kring olika gemensamma uppgifter. 

 

Om arbetsplatsen
Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och består av tre verksamhetsområden:

  • jourlaboratoriet med dygnet runt verksamheten inklusive volymanalyser
  • vårdnära laboratorieverksamhet med transfusionsmedicin och den patientnära verksamheten
  • special diagnostik som omfattar mikrobiologi, patologi med cytologi samt specialkemi

Inom verksamheterna finns de medicinska specialiteterna klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi och transfusionsmedicin. Vi bedriver och utvecklar laboratoriebaserad diagnostik, behandling, vägledning samt utbildning. Våra medarbetare är verksamma inom olika yrkeskategorier såsom biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, undersköterskor sjuksköterskor, molekylärbiologer, kemister och labingenjörer. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Köping, Sala samt Fagersta.


Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna legitimerad biomedicinsk analytiker. Du kan också ha annan typ av utbildning som i kombination med erfarenhet bedöms likvärdigt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från klinisk laboratorieverksamhet samt erfarenhet från ledande befattning.

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera andra mot gemensamma mål. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse och du driver arbetet framåt tills resultat uppnås. Du ser det som en självklarhet att hålla dig uppdaterad med utvecklingen inom ditt verksamhetsområde och att ta tillvara möjligheter tillsammans med dina medarbetare.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning i din grundprofession och med ett tidsbegränsat chefsförordnande under 3 år. Heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 24 februari 2019!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Rolf Olsson
Bitr. verksamhetschef
021-17 40 27

Mikael Larzon
Facklig representant för Sveriges ingenjörer
021-17 46 18

Sandra Gustavsson
Facklig representant för Vårdförbundet
021-10 41 68

Dennis Johansson
Facklig representant för Vision
021-17 48 44

Maria Hillman Bergman
Facklig representant för Kommunal
021-17 33 46

Johan Skogö
Facklig representant för Läkarföreningen
021-4818853

Leila Usoyan
Facklig representant för Ledarna
021-175208

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor