Enhetschef till Kultur och ideell sektor

Refnr: 20190562

Vill du vara med och bidra till en hög servicenivå till våra enheter inom Kultur och ideell sektor? Nu söker vi en enhetschef till Kulturservice. Enheten Kulturservice arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt och varierat kulturutbud för länets invånare genom att stödja Kultur och ideell sektor och verksamheterna på Karlsgatan 2. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Din roll består av tre ansvarsdelar - medarbetare, ekonomi och verksamhet. Du kommer att ha personalansvar för ca tio personer. Vi söker dig som coachar och inspirerar dina medarbetare för att nå målen för verksamheten, har en förmåga att se till helhetens bästa, bidra till en god arbetsmiljö och arbeta med utvecklande ledarskap. Arbetet innebär ett nära samarbete med medarbetarna i din enhet samt övriga medarbetare inom Kultur och Ideell sektor. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Kulturservice är en stödfunktion till övriga enheter inom Kultur och ideell sektor. I dina arbetsuppgifter ingår att leda och fördela arbetet med kulturverksamhetens administration, fastighets- och säkerhetsfrågor på Karlsgatan 2 och i Västmanlands läns museums samlingar på WestmannaArvet i Hallstahammar, teknik och vaktmästeri, kommmunikation, besöksservice på Karlsgatan 2 samt samverkan med Västerås stad kring Karlsgatan 2.

Som chef inom Region Västmanland erbjuds du möjlighet att delta i ett ettårigt introduktionsprogram för chefer. Du kommer även ha välfungerande stödfunktioner för dig som chef, såsom controllerservice och HR-stöd.

Kultur och ideell sektor är en verksamhet inom Centrum för regional utveckling som består av tre enheter. Västmanlands läns museum, Kulturutveckling samt Kulturservice. I verksamheten ingår även Konsten i vården, Taltidningen samt bidrag till föreningar och organisationer. Kultur och ideell sektor har det övergripande ansvaret för regional kulturverksamhet och Region Västmanland ingår i Kultursamverkansmodellen.

Vi söker dig som har akademisk utbildning som vi anser lämplig för tjänsten. Du har erfarenhet av ledarskap sedan tidigare. Det är meriterande om du  har chef/ledarskapsutbildning och utbildning i projektledning. Vi anser att det är en fördel att om du har erfarenhet av arbetsmiljöarbete, förändrings-/förbättringsarbete, teknik/säkerhet, fastighetsfrågor och av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du dessutom erfarenheter inom kultursektorn och har ett intresse för kulturfrågor så ser vi positivt på det. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Självklart är dina formella kunskaper och erfarenheter viktiga, men vi  lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en person som är trygg, stabil och har lätt att relatera till personer i din omgivning på ett lyhört, anpassat och smidigt sätt. Det som vi ser som viktigt i ditt ledarskap är att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet och att du är bra på att coacha dina medarbetare. När du kommunicerar är budskapet tydligt och i dina samarbeten är förväntningarna klara för alla parter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Tillsvidareanställning med chefsförordnande på 4 år. Din arbetsplats kommer att vara på Karlsgatan 2.

Välkommen med din ansökan senast 24 september 2019

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Lena Karlström
Verksamhetschef