Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Kollektivtrafikförvaltningen

Refnr: 20200203

I samband med vår omorganisation söker vi nu en engagerad och driven Enhetschef som brinner för ledarskap och utveckling.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Om arbetsplatsen

Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland med ansvar för att planera, driva och utveckla kollektivtrafiken i Västmanland. Vi är tillsammans ungefär 90 personer som arbetar med både allmän och särskild kollektivtrafik. Allmän kollektivtrafik innefattar regionala tåg- och busslinjer, inomkommunal trafik, stadstrafik och skolskjuts. Den särskilda kollektivtrafiken är en tjänst för de som bor i länet och som inte kan nyttja vanlig kollektivtrafik. Det kan vara till exempel sjukresor, färdtjänst och särskild skolskjuts.

Förvaltningen leds av förvaltningschef och är organiserad utifrån tre verksamhetsområden, Trafikförsörjning, Marknad och Kommunikation samt Verksamhetsstöd, som leds av våra tre verksamhetschefer.

Våra verksamhetsområden är indelade i enheter som leds av enhetschefer. Verksamhetsområdet trafikförsörjning är indelad i två enheter, VL´s kontaktcenter samt Planering och utveckling. Under verksamhetsområde Marknad och Kommunmikation ligger enheten Resecentrum och Busspunkten och under verksamhetsområde Verksamhetsstöd ligger enheten Ekonomi och IT-systemstöd.

Nu rekryterar vi en enhetschef för enheten VL´s kontaktcenter som består av funktionerna beställningscentralen, kundservice, skola och omsorg. Enheten ansvarar för planering av den särskilda kollektivtrafiken och är kontaktpunkten för våra kunder på den allmänna kollektivtrafiken. Delar av enhetens uppdrag pågår dygnet runt, årets alla dagar men nattetid samverkar vi med region Uppsala för att utföra uppdraget. Här utförs c:a 650 000 resor per år inom den särskilda kollektivtrafiken och vi svarar på c:a 400 000 samtal per år för den särskilda och den allmänna kollektivtrafiken. På enheten arbetar omkring 40 medarbetare och vi har en bra kundnöjdhet när det gäller personalens bemötande. 

Arbetsplatsen är förlagd i trivsamma lokaler på Ängsgärdet i Västerås där vi sammanlagt är 65 personer som jobbar. Vi är ett prestigelöst gäng som utmärks av engagerade och ansvarstagande medarbetare. Vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling, kvalitet - och verksamhetsförbättring.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för VL´s kontaktcenter ansvarar du för ekonomi, personal och verksamhet på din enhet och till din hjälp kommer du att ha fyra arbetsledare. Det kommer ställas krav på dig att aktivt ansvara för arbetsmiljöarbetet inom enheten.

I uppdraget ingår också att leda och fördela arbetet på enheten och se till att förvaltningens mål uppnås. Rollen innebär många kontaktytor både internt med exempelvis medarbetare, chefskolleger och övriga funktioner inom förvaltningen samt externt med exempelvis kunder, leverantörer, kommuner, myndigheter och andra aktörer i samhället.

Du ingår i verksamhetsområdets utökade ledningsgrupp och arbetar med att utveckla och förbättra verksamheten tillsammans med verksamhetschefen och övriga medarbetare. Enheten har ett brett uppdrag vilket ställer krav på dig att ta hänsyn till verksamhetens helhet.

Kvalifikationer

För rollen krävs högskoleexamen inom ekonomi, logistik eller motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdigt. Vi ser att du har minst 2 års erfarenhet av arbete som chef med ekonomi, personal och verksamhetsansvar. Det är viktigt att du har goda kunskaper i ekonomi och budgethantering och vi ställer höga krav på att du har goda kunsakper i svenska såväl i tal som i skrift. Vidare är det önskvärt om du har utbildning inom ledarskap och arbetsmiljö. Likväl ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att leda i förändringsarbete, har arbetat inom politisk styrd organisation och kan arbeta i projektform.

Vi söker dig som brinner för och motiveras av att leda andra mot gemensamt uppsatta mål. Du är trygg i din roll, trivs i samarbete med andra och ser fördelarna med att ha struktur i ditt arbete. För dig är det viktigt med kvalitet och tydlighet i kommunikationen med andra. Du motiveras av att leda andra, skapa delaktighet och inspiration hos dina medarbetare.

 

Välkommen med din ansökan senast 26 april  2020!

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Mohammad Sabet
Verksamhetschef
021-17 68 45
Robin Forslund
Vision
robin.forslund@regionvastmanland.se

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor