Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Hemdal vårdcentral

Refnr: 20190892

Då vår enhetschef går vidare till en ny utmaning söker vi nu en ny ledare till Hemdals vårdcentral. Vi söker dig som redan idag är en utvecklande ledare eller så är du kanske en sjuksköterska med ledarambitioner och som är redo att ta nästa steg?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du personalansvar för mottagningens sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Gruppen består av 15 engagerade och skickliga medarbetare. 

Du kommer att bli en del av ledningsgruppen och ansvarar för arbetsplaneringen på vårdcentralen. Du håller i medarbetarsamtal och lönesamtal för din grupp. I din roll kommer du att vara stöd till och arbeta nära tillsammans med verksamhetschefen. Tjänsten innebär både ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö och utvecklingsarbete. I din roll ingår att motivera, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och arbeta mot verksamhetens mål. Du verkar också för en hälsofrämjande och attraktiv arbetsplats.

Om arbetsplatsen

Från årsskiftet ska Region Västmanlands vårdcentraler drivas som intraprenad. Hemdal vårdcentral är en av 12 vårdcentraler som ingår i intraprenaden. Intraprenad innebär att verksamheten är en förvaltning men drivs i företagsliknande former, med eget budgetansvar och stor frihet att påverka verksamheten, men att verksamheten fortfarande är en del av Region Västmanland. Verksamheten styrs via en styrelse. Den blivande enheten Nära Vård inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen får uppdraget att vara beställare av primärvård från samtliga vårdcentraler i enlighet med primärvårdsprogrammet.

Inom Intraprenaden arbetar vi med respekt, engagemang, glädje och ansvar för att ge våra patienter den bästa primärvården i länet. Vi är en verksamhet som kontinuerligt satsar på att utveckla och utbilda oss. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser.

Hemdal vårdcentral är en väl inarbetad och relativt stor vårdcentral i Västerås, lokaliserad vid ingång 19 på sjukhusområdet och i direkt anslutning till vårdcentralen finns personalparkering. På enheten finns ca 40 medarbetare och vi ansvarar för drygt 11 800 listade patienter. Vår enhet omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård samt rehabiliteringsenhet med sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator/psykoterapeut och dietist.

Vi erbjuder dig

  • att vara chef för medarbetare med stort engagemang och kompetens,
  • att som chef ha inflytande och delaktighet i primärvårdens utvecklingsarbeten,
  • hjälp och stöd i din yrkesroll av chefer, kollegor och administration,
  • en trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling,
  • chefsutbildning för att stärka dig i rollen,
  • fördelaktiga personalförmåner, läs mer här.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller en kvalificerad sjukvårdsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Det är en fördel om du har en chefsutbildning och om du har tidigare erfarenhet av arbete på en vårdcentral. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av arbetsledande funktion med ekonomi-, arbetsmiljö- och personalfrågor. En viktig del i vårt arbete på vårdcentralen är utvecklings- och förbättringsarbete och vi ser positivt på om du har erfarenhet av att det. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift. Du har grundläggande datakunskaper och gärna kunskap av journalsystemet Cosmic. Det är ett plus om du har erfarenhet av schemaplanering sedan tidigare.

Som person är du  trygg och stabil, väl strukturerad i ditt arbete och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tar initiativ och fattar välgrundade beslut som du kan stå upp för. Som chef leder och motiverar du din personal till engagemang och delaktighet. Du har en förmåga att bibehålla ditt lugn och visa omdöme även i pressade situationer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har god samarbetsförmåga.


Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 26 januari 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Petra Elmqvist Melin
Verksamhetschef
021-17 36 37
Maria Nordvall Vistrand
Facklig kontakt Fysioterapeuterna
021-17 30 90
Agneta Eklund
Kommunal
021-17 43 74
Anette Knabäck
Facklig kontakt SRAT
anette.knaback@regionvastmanland.se
Harriet Lindqvist
Vårdförbundet
021-10 41 62
Irene Grahn
Vision
021-17 36 63

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Enhetschef till kirurgklinikens administrativa enhet Västerås 2020-01-17

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor