Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef till Diabetes- Njur- och Lungavdelningen

Refnr: 20200024

Vi behöver utöka med ytterligare en enhetschef som vill vara med och driva utvecklingen inom våra tre specialiteter. Vi söker nu en enhetschef till Diabetes- Njur- och Lungavdelningen som är intresserad av att driva en avdelning som befinner sig i ständig utveckling  och som vill dela detta ansvar med en chefskollega. Är det kanske dig vi söker?


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef hos oss har du verksamhets-, ekonomi och personalansvar. Du ingår i klinikens verksamhetsplanering och är direkt underställd biträdande verksamhetschef. 

Som chef har du en avgörande roll i att leda och utveckla oss vidare. Tillsammans med oss på avdelningen kommer du arbeta för att behålla och utveckla kvaliteten i vården, främja patientarbetet, skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och möjliggöra ett gott medarbetarskap. Du företräder avdelningen men även hela Medicinkliniken.

 

Om arbetsplatsen

Medicinkliniken är uppdelad i åtta sektioner; Hjärtsektionen, Akutmedicinska sektionen, Endokrinsektionen, Njursektionen, Gastrosektionen Hematologisektionen, Lungsektionen samt Stroke- och neurologisektionen. Kliniken arbetar med organisationsutveckling och kompetensöverföring både mellan och inom sektionerna för att skapa bra vård och erbjuda en god arbetsmiljö. 


Vi är en stor klinik med framåtanda och möjligheter. Olika personalkategorier som bildar team är vår styrka, vilket ger förbättrade flöden och processer. Vi ligger i framkant inom sjukhuset vad gäller effektivt processarbete där du blir en viktig del i det fortsatta arbetet. Vi arbetar ständigt med att utveckla våra processer i syfte att säkerställa en hög patientsäkerhet och att ge en god kvalitativ vård.

Arbetsgruppen på Diabetes-, njur- och lungavdelningen består av totalt ca 70 engagerade medarbetare. Det är en stabil arbetsgrupp som är oberoende av hyrpersonal.  Som enhetschef hos oss kommer du att ha ett delat chefsansvar och ledarskap över avdelningen och driva utvecklingen tillsammans med nuvarande enhetschef. Varje specialitet har en profilansvarig läkare som du också kommer ha ett nära samarbete med.

På kliniken finns 13 enhetschefer som träffas regelbundet och det finns därför goda möjligheter att få stöd och utbyta erfarenheter med varandra.

För dig som är ny i ledarskapet så har du även tillgång till egen mentor och möjlighet att delta i Regionens ledarskapsprogram.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som chef i Region Västmanland: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/utveckla-ditt-ledarskap/

Läs också mer om våra förmåner här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/


Kvalifikationer

Vi ser att du är legitimerad sjuksköterska och gärna med utbildning i ledarskap eller vårdvetenskap. Det är en fördel med erfarenhet av diabetes, njur och/eller lungsjukvård, men det är inget vi ser som ett krav. Självklart är det en fördel om du har erfarenhet av chefs- och/eller ledarskap sedan tidigare, men välkomnar även dig som är ny i rollen och beredd att ta nästa kliv i karriären. Viktigast för oss är att du har de personliga förmågorna som krävs för ett gott ledarskap.  En god förmåga att samverka samt goda kunskaper och utbildning inom arbetsmiljö är ytterligare en merit.

För att passa som enhetschef hos oss behöver du kunna driva utveckling och skapa delaktighet, intresse och engagemang hos dina medarbetare. Du ser konskrutivt på situationer där du stöter på hinder och du tilltalas av att det finns breda ramar för att komma med kreativa lösningar och idéer. Vi tror att du är en trygg och stabil person med stor självinsikt. Du kommunicerar och motiverar på ett tydligt och uppmuntrande sätt, i ett närvarande ledarskap. 

Stämmer denna beskrivning in på dig? Då är du kanske rätt person för oss?


Anställningsvillkor

Tillsvidare i din grundprofession, tidsbegränsat chefsförordnande, heltid, dagtid 

Varmt välkommen med din ansökan senast 8 mars 2020.  

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Christina Börjeson
Bitr. Verksamhetschef
021-17 37 77
christina.borjeson@regionvastmanland.se
Judith Jacobson
Vårdförbundet
021-17 63 16
Carolina Söderqvist Windahl
Kommunal
021-174007

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Enhetschef till Öron-näsa-halskliniken Västerås 2020-02-14
Enhetschef till Vuxenpsykiatriska mottagning 1 i Köping Västerås 2020-02-12
Enhetschef till BUP i Fagersta Västerås 2020-02-12

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor