Enhetschef med inriktning utbildning till organisationen för Forskning och Utbildning

Refnr: 20190461

Söker du en ny roll där du genom dina erfarenheter inom utbildningsområdet och ditt intresse av förändringsledning vill vara med och ta vår nya verksamhet in i framtiden?

En ny forsknings- och utbildningsorganisation (FoU) tar under 2019 form inom Region Västmanland. Detta med bakgrunden att öka samverkan mellan vård, forskning, näringsliv och akademi för att nya innovativa läkemedel, vårdmetoder, arbetssätt och välfärdsteknik ska komma samhället till del. Ett mål för organisationen är att etablera ett strukturerat arbete för att driva forskning, utbildning och innovation som säkerställer effekt och nytta i våra verksamheter utifrån gemensamma prioriteringar och befolkningens behov.

Verksamheten kommer att bestå av två enheter, Forskning och Utbildning, där denna tjänst avser chef för enheten Utbildning.

Inom enheten Utbildning finner vi regionens utbildningsplanering (tidigare EKU, enheten för kunskapsstyrning och utbildning) samt regionens gemensamma utbildningsenhet (tidigare Lärcentrum). Enheten har ett regionövergripande uppdrag innehållande strategisk utbildningsplanering, analys och kontakter med utbildningsanordnare och verksamheter samt har till uppgift att säkerställa regionens och till viss del kommunernas utbildningsbehov.

I uppdraget ingår att bidra till kunskapskapsutveckling i regionen och utveckla nya pedagogiska metoder för lärande. Verksamheten är nu inne i ett förändringsarbete där de båda enheterna i den nya FoU verksamheten ska ta arbetet till nästa nivå. En del i detta är att forma en verksamhet som är redo att möta morgondagens välfärdsutmaningar där vi är en vass resurs i såväl forskning som kompetensförsörjning.

Som enhetschef kommer ditt uppdrag vara att leda och forma det dagliga arbetet på enheten och tillsammans med bland annat studierektorer, utbildningsledare och kontakter med utbildningsanordnare arbeta med regionens utbildningsplanering. Ditt uppdrag innebär att handleda och coacha medarbetare, tillsammans med övriga chefer utveckla verksamheten och ansvara för din enhets personal, arbetsmiljö samt ekonomi. Till stor del präglas vår nya enhets arbete av samverkan med Regionens övriga verksamheter och externa kontaktytor såsom vårdgrannar/kommuner och lärosäten. Totalt ingår cirka tjugo medarbetare i ditt team och som enhetschef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschef.

Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen inom sjukvård eller pedagogik, alternativt annan akademisk examen som bedöms passande. Du har erfarenhet av arbete som första linjens chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar, alternativt närliggande erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Meriterande är utbildning i ledarskap samt att du tidigare arbetat med kompetensförsörjning på uppdrag från regional eller kommunal nivå. Vi ser att du genom din erfarenhet har kunskapen att leda, sätta dig in i och ta beslut kring komplexa och tvärsektoriella frågor och processer i en politiskt styrd organisation.

Vi söker en ledare som är duktig på att just leda och motivera andra mot uppställda mål. Du brinner för att skapa delaktighet och engagemang och utgår från att leda med tydlighet och mot resultat med bäring på kvalitet och effektivitet. Vi ser att du har erfarenhet av processorienterat arbetssätt och förändringsledning, tillika är van att leda och styra pedagoger och sakkunniga personer som drivs av ett stort engagemang för sina frågor.

Du är en trygg och uthållig person som värnar om ett bra samarbete och goda relationer både internt och externt. Du trivs i ett arbete där du får ta ansvar, planera och driva dina egna processer. Det här är ett jobb för dig som ser det som spännande att få arbeta med komplexa frågor och vara med på en resa mot att ta enhetens arbete till nästa nivå tillsammans med dina medarbetare. Är du också välbevandrad inom utbildningsområdet och har erfarenhet av kompetensförsörjning så kan det här vara det perfekta jobbet för dig.

Tillsvidareanställning heltid.

Region Västmanland har tidsbegränsat förordnande som chef med tillsvidareanställning inom lämplig grundbefattning.

Välkommen med din ansökan senast 18/8 2019

Vi planerar att genomföra intervjuer 3-5/9 samt 11/9.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Kent Nilsson
Verksamhetschef & Professor