Enhetschef med inriktning forskning till organisationen för Forskning och Utbildning

Refnr: 20190466

Söker du en ny roll där du genom dina erfarenheter inom forskningsområdet och ditt intresse av förändringsledning vill vara med och ta vår nya verksamhet in i framtiden?

En ny forsknings- och utbildningsorganisation (FoU) tar under 2019 form inom Region Västmanland. Detta med bakgrunden att öka samverkan mellan vård, forskning, näringsliv och akademi för att nya innovativa läkemedel, vårdmetoder, arbetssätt och välfärdsteknik ska komma samhället till del. Ett mål för organisationen är att etablera ett strukturerat arbete för att driva forskning, utbildning och innovation som säkerställer effekt och nytta i våra verksamheter utifrån gemensamma prioriteringar och befolkningens behov.

Verksamheten kommer att bestå av två enheter, Forskning och Utbildning, där denna tjänst avser chef för enheten Forskning.

Enheten har ett regionövergripande uppdrag som rör strategisk forskningsplanering, analys och kontakter med universitet och högskolor. I uppdraget ingår det att bidra till kunskapskapsutveckling i regionen och utveckla nya pedagogiska metoder för lärande. Verksamheten är nu inne i ett förändringsarbete där de båda enheterna i den nya FoU verksamheten ska ta arbetet till nästa nivå. En del i detta är att forma en verksamhet som är redo att möta morgondagens välfärdsutmaningar där vi är en vass resurs i såväl forskning som kompetensförsörjning.

Som enhetschef kommer ditt uppdrag vara att leda och forma det dagliga arbetet på enheten, att vägleda och coacha medarbetare, tillsammans med övriga chefer utveckla verksamheten och ansvara för din enhets personal, arbetsmiljö samt ekonomi. Dina medarbetare består av enhetens sekreterare, assistenter, forskningssjuksköterskor, datamanager och statistiker.

Till stor del präglas vår nya enhets arbete av samverkan med regionens övriga verksamheter och externa kontaktytor såsom universitet, högskolor och näringsliv. Totalt ingår cirka tjugo medarbetare i ditt team och som enhetschef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetschef tillika professor och föreståndare för universitetsdelen av Centrum för klinisk forskning (CKF).

Under ledning av verksamhetschef är uppdraget att vidareutveckla regionens forskningsinfrastruktur, d.v.s. att stimulera, stödja och utveckla möjligheter för klinisk patientnära forskning och att utveckla och synliggöra verksamheten vid CKF så att regionens anställda stimuleras till aktivt forskningsarbete och till en förbättrad kompetens för kritisk granskning av det kliniska arbetet inom regionen. Därtill att vidareutveckla forskningssamverkan med universitet, högskolor och andra landsting/regioner samt näringsliv.

Vi söker dig med relevant doktorsexamen med flerårig erfarenhet av ledande position inom klinisk forskning eller liknande, samt god erfarenhet av egen forskning. Du har vetenskaplig kompetens motsvarande docentkompetens samt en bred kunskap inom forskningsmetodologi. Befattningen ställer höga krav på samarbets- och kommunikationsförmåga med politiker, medarbetare och kollegor samt externa intressenter. Du ska genom tydlighet och samverkan kunna entusiasmera och motivera din personalgrupp samt samarbeta med forskningsintresserade medarbetare inom regionen och akademin.

Vi ser med stor fördel att du har ett brett kontaktnät och god kännedom om regelverk för forskningsfrågor och om Region Västmanlands organisation. Du har erfarenhet av arbete som chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar, alternativt närliggande erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Meriterande är även aktiv vetenskaplig produktion, framgång i sökande av externa forskningsanslag, ledande post i forskargrupp, ledarskapsutbildning samt erfarenhet av pedagogiskt arbete (handleda, inspirera och undervisa).

Som person brinner du för att skapa delaktighet och engagemang och utgår från att leda med tydlighet och mot resultat med bäring på kvalitet och effektivitet. Vi ser att du har erfarenhet av processorienterat arbetssätt och förändringsledning, tillika är van att samarbeta med forskare och sakkunniga personer som drivs av ett stort engagemang för sina frågor. Du är en trygg och uthållig person som värnar om ett bra samarbete och goda relationer både internt och externt.  Det här är ett jobb för dig som ser det som spännande att få arbeta med komplexa frågor och vara med på en resa mot att ta enhetens arbete till nästa nivå tillsammans med dina medarbetare.

Tillsvidareanställning heltid.

Region Västmanland har tidsbegränsat förordnande som chef med tillsvidareanställning inom lämplig grundbefattning.

Välkommen med din ansökan senast 18/8 2019

Vi planerar att genomföra intervjuer 3-5/9 samt 11/9.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Kent Nilsson
Verksamhetschef & Professor