Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef för läkargruppen inom Barn- och Ungdomspsykiatrin

Refnr: 20190124

 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef kommer du att ha verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Tillsammans med medarbetarna arbetar du för att behålla och utveckla kvaliteten i vården samt skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö. Läkargruppen består av 11 överläkare och 7 ST läkare. Läkarna arbetar på olika enheter och samarbetar i team tillsammans med andra yrkesgrupper, men organiseras under en egen chef. Kliniken har även en disputerad specialistläkare som driver forskningsarbete och utbildningsinsatser som är öppna för andra läkare inom regionen.

I rollen som enhetschef för läkargruppen kommer du att arbeta både kliniskt i verksamheten och som enhetschef, fördelningen är ca 40% kliniskt som specialistläkare inom barn-och ungdomspsykiatri med chefsöverläkaruppdrag och 60% som enhetschef för läkargruppen.

I rollen som enhetschef ingår även:

  • Att vara delaktig i BUPs ledningsgrupp och bidra till att definiera och utveckla BUPs övergripande uppdrag samtidigt som du företräder din egen verksamhet
  • Att vara delaktig i patientsäkerhetsarbete och ingå i internutredningsteam
  • Att vara delaktig i att utveckla samarbetet med andra yrkesprofessioner och med övriga vårdgrannar
  • Att driva utvecklingsarbetet med ständiga förbättringar och effektiviseringar av verksamheten samt arbetet med att tydliggöra läkarens roll och ansvar i det tvärprofessionella arbetet
  • Bevaka och följa upp kvalitén i det medicinska arbetet
  • Att ansvara för att vårdprogram tas fram och uppdateras

 

Region Västmanland erbjuder ett flertal utbildningar inom ledarskap beroende på roll och tidigare erfarenhet. Våra chefer får handledning i sin yrkesroll.

 

Om arbetsplatsen

Barn- och ungdomspsykiatrin i Västmanland är en specialistverksamhet för barn och ungdomar 0 – 18 år och deras familjer. Verksamheten består av öppenvårdsmottagningar i Västerås, Köping, Fagersta och Sala. Vi har också länsgemensamma resurser såsom ätstörningsenheten, akutmottagning och slutenvårdsavdelning. Vi möter barn- och ungdomar med psykisk ohälsa, som är i behov av stöd, behandling och utredning. Inom BUP Västmanland arbetar vi med barns och ungdomars behov i fokus. Arbetet utgår från evidensbaserade metoder som har visat sig fungera inom barnpsykiatri.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare inom barn- och ungdomspsykiatri. Du har minst 5 års erfarenhet av kliniskt arbete samt erfarenhet från en ledande roll. Vi ser gärna att du har kunskaper inom produktionsplanering och mål-, kunskaps- och ekonomistyrning. 

Har du erfarenhet från att ha arbetat i en matrisstyrdorganisation och en förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar är det till en fördel. Vidare har du kunskaper i dom lagstiftningar som styr en psykiatriskverksamhet till exempel HSL, LPT och SOL. Då vi bedriver forskning och utbildningsinsatser är det även en fördel om du har erfarenhet av handledning och undervisning.

För att trivas i rollen ser vi att du har intresse av utvecklings- och förbättringsarbete och gärna erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Vi söker en chef som har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i grupper och som bidrar till ett gott samarbete med andra. Du ser till helheten i verksamheten och är angelägen att skapa ett brett perspektiv i olika frågor. Du är tydlig i din kommunikation och är mån om att budskap och förväntningar når fram och följer upp arbetet på ett konstruktivt sätt.

 

Arbetsvillkor

Tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat chefsförordnande

 

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019!

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Antonia Simon Risberg
Resultatområdeschef
021-17 59 93

Lars Westerström
Läkarförbundet
0221-263 04

Kristin Carlström Dahllöf
Facklig representant
021-17 43 18

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor