Logotyp Region Västmanland

Drivna Sjuksköterskor till vårt nya Nära vårdsteam i Fagersta

Refnr: 20210927

Vi söker nu efter drivna sjuksköterskor som vill arbeta i en rotationstjänst mellan vårdavdelning på Fagersta sjukhus och det Närvårdsteam som håller på att utvecklas i den Norra länsdelen.

Hos oss får du arbeta på ett litet sjukhus som präglas av familjär stämning, där beslutsvägarna är korta och möjligheten att vara med att påverka är stora.

Om Fagersta

Fagersta är en trivsam kommun som har lugnet och grönskan. Här kan du njuta av fin natur och många grönområden. Goda motionsmöjligheter både vinter- och sommartid men även tillgång till kultur. Fagersta når du på mindre än 1 timme från både Dalarna och hela Västmanland. Här kan du se hur det är att bo, verka, leva och besöka Fagersta. https://youtu.be/yQP6i0RvRK4

Fagersta sjukhus finns organisatoriskt under Köpings sjukhus. Medicinkliniken i Fagersta består av medicinmottagning, rehabilitering och vårdavdelning 1. Under våren 2022 startar ett pilotprojekt för Närvårdsteam Fagersta, som planeras bli en del av sjukhusets ordinära verksamhet vid årsskiftet 2023.

Vårdavdelningen

Vår vårdavdelning har 16 vårdplatser och arbetar med medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. Här arbetar cirka 30 medarbetare som består av undersköterskor, sjuksköterskor, rehabteam, överläkare och avdelningsläkare. I dag har avdelningen även AH verksamhet, med en plats reserverad för dessa patienter på avdelningen vid behov. AH kommer inom kort att ingå i Närvårdsteamet.

Närvårdsteam

Region Västmanland har i samarbete med Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommuner påbörjat ett projekt med mål att skapa en ny vårdstruktur med ett integrerat mobilt arbetssätt. Med individen i fokus ska projektet etablera närsjukvårdsplatser med möjlighet till direktinläggning samt etablera och utveckla nya och befintliga mobila resurser. Närvårdsteamet syfte är att erbjuda invånarna rätt vård i rätt tid och på rätt vårdnivå.

Ett team för utökad nära vård ska bildas. Teamet riktar sig mot våra mest sjuka äldre och AH-patienter oavsett boendeform.

Teamet bemannas av sjuksköterskor från de tre kommunerna och slutenvården, läkare från slutenvården och rehabpersonal.

Teamet jobbar dagtid: måndag-fredag, sjuksköterskorna även kvällar.

Nätter och helger hanteras patienterna av kommunens sjuksköterskor i samarbete med Mobila familjeläkarenheten och Palliativa bakjouren.

Arbetsuppgifter vårdavdelning

Vård för medicinskt stabila patienter som kommer för eftervård, rehabilitering eller i väntan på kommunala insatser. I arbetsuppgifterna ingår även idag AH-verksamhet, samt direktinläggningsplatser för de som är inskrivna i Närvårdsteamet.

Arbetsuppgifter Närvårdsteam

Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt hembesök, remissbedömningar och upprättande av vårdplaner i samråd med teamets läkare. Tillsammans med patient och/eller anhörig samordnar, leder och ansvarar du som sjuksköterska för att hälso- och sjukvårdsinsatser utförs i patientens bostad.

Hälso- och sjukvårdsinsatser kan till exempel vara provtagning, bedömning, åtgärder och behandlingar som annars hade behövts utföras inom slutenvården. Arbetet i teamet sker i samverkan med övriga yrkesprofessioner.

Introduktion

Tjänstgöringen inleds med en introduktion samt utbildning ifrån Region Västmanlands Palliativa Enhet.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av AH-verksamhet. Har du dessutom erfarenhet inom äldrevård eller rehabilitering är det ytterligare ett plus.

Som person är du trygg och stabil. Du har en positiv attityd till ditt arbete och du har en förmåga att planera, organisera och prioritera i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och kan snabbt ändra synsätt. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt med både kollegor och patienter.

Körkort B är ett krav för Närvårdsteamet.

Anställningsvillkor Tillsvidare, heltid.

Arbetstid är dag, kväll och helger. Nätter kan förekomma.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-09

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Beate Kärrdahl Bedics
Biträdande klinikchef
Ulrike Väisänen