Distriktssköterska/Sjuksköterska med diabeteskompetens till Sala Väsby vårdcentral

Refnr: 20210354

Vi söker kollega till vår diabetesmottagning på Sala Väsby Vårdcentral. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Som distriktssköterska på vårdcentralen med ansvar för diabetespatienter träffar du främst patienter med typ 2 diabetes eller graviditetsdiabetes. Du har egen mottagning och telefonrådgivning. Uppdraget bygger på nationella riktlinjer.

Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet. Vi ser gärna att du är med på ett omtag och framåttänk i vår verksamhet när det gäller våra diabetespatienter.

Från årsskiftet 2020 drivs Region Västmanlands vårdcentraler som intraprenad. Sala Väsby vårdcentral är en av 12 vårdcentraler som ingår i intraprenaden. Den blivande enheten Nära Vård inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen får uppdraget att vara beställare av primärvård från samtliga vårdcentraler i enlighet med primärvårdsprogrammet.

Inom Intraprenaden arbetar vi med respekt, engagemang, glädje och ansvar för att ge våra patienter den bästa primärvården i länet. Vi är en verksamhet som kontinuerligt satsar på att utveckla och utbilda oss. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser.

Sala Väsby vårdcentral är en väl inarbetad vårdcentral med stort framåttänk. Inom snar framtid ska vårdcentralen ingå i en ny vårdbyggnad där även Sala närsjukhus och flera andra kliniker ingår. Under tiden som våra nuvarande lokaler byggs om och renoveras befinner vi oss i lokaler på Sala Närsjukhus. Som diabetessköterska hos oss har du ett eget rum med närhet till laboratorium och även för egna tester av dina diabetespatienter. Du jobbar i samverkan med både medicinkliniker och våra primärvårdsläkare.

På enheten finns ca 40 medarbetare och vi ansvarar för 12 500 listade patienter. Vår enhet omfattar mottagning hos läkare, distrikt-/sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, dietist, psykosociala team med socionom och psykolog samt mödrahälsovård. Till verksamheten finns även en mottagning i Västerfärnebo.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Sala Väsby vårdcentral och därför verkar vi för

• Stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter,
  • En arbetsplats där du får vara en del av vårdcentralens utveckling. Varje vecka finns det möjlighet att avsätta tid för alla medarbetare att delta i utvecklingsarbete enligt metod FRÖ (Förbättrade resultat över tid)
  • Regelbundna professionsmöten samt APT en gång i månaden tillsammans med hela VC
  • Planeringsdagar med hela VC och med Regionens barnhälsovård
  • En trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling,
  • Fördelaktiga personalförmåner: Personalförmåner

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska med diabeteskompetens alternativt sjuksköterska med behörighet för diabetes.

Du har kunskap att arbeta självständigt som distriktssköterska och vi värdesätter tidigare erfarenhet av arbete med diabetesvård inom primärvården. Du har goda datakunskaper och gärna erfarenhet av journalsystemet Cosmic då vi arbetar i det systemet. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift.

Du är trygg och stabil i din yrkesroll. Du har en vilja att hjälpa andra och har en förmåga att med tydlighet skapa bra möten. Du är öppen för förändringar, kan lätt anpassa dig till nya omständigheter och ger inte upp i första taget utan arbetar på för bästa resultat. Du har idéer och bidrar gärna till verksamhetens utvecklingsarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Arbetstid dagtid, vardagar på vårdcentral, telefonrådgivning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 14 maj 2021.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Anna Bruce Lundström
Enhetschef
Ida Palmgren och Ann-Louise Svedberg