Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Distriktssköterska till Jour-och Akutmottagningens sorteringsfunktion

Refnr: 20180272

Vill du vara med i uppstarten av en ny verksamhet? Nu har en bedömningsfunktion inrättats vid Akutmottagningen i Västerås med syfte att fördela ansvaret för patienterna mellan Akutmottagningen och Jourmottagningen - målet är att individer som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och självständigt arbete blandat mellan akut och primärsjukvård.

Vi är öppna för lösningar och förslag som passar dig. Tex hel/deltid, delad tjänst, timanställning eller annat. Det viktigaste är att vi får ta del av din erfarenhet och kunskap!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du som distriktssköterska kommer att ha en distriktssköterskemottagning liknande den på vårdcentral fast under jourtid. Du kommer arbeta självständigt i ett eget rum på Akutmottagningen där du kan ta emot patienter.

De patienter du bedömer vara i akut behov av läkarkontakt hänvisar du till jourmottagningen eller akutmottagningen. Patienter med besvär som du inte bedömer vara i behov av läkarkontakt under jour/akuttid kan du därefter:

  • Behandla
  • Hänvisa alt boka tid till rätt vårdenhet vid lämplig tidpunkt
  • Ger råd om egenvård med medföljande skriftlig information

Din mottagning kommer vara öppen vardagskvällar kl. 15:00 – 21:30 samt helger dagtid kl. 09:00 – 16:00. Du kommer att dela tjänsten med andra distriktsköterskekollegor. Mottagningen är en ny funktion samt under utveckling vilket innebär att du har möjlighet att påverka din tjänstgöringsgrad och till viss del ditt schema.


Om arbetsplatsen

Övergripande målsättning i Region Västmanland är att erbjuda en högkvalitativ och tillgänglig akut hälso- och sjukvård vilket sker genom ett omhändertagande baserat på Lägsta Effektivaste Omhändertagande Nivå, s.k. LEON-principen.

I Jour -och akutmottagningens uppdrag ingår det en bedömningsfunktion som kan avgöra både vårdbehov och vårdnivå. Av den anledningen har en sorteringsfunktion inrättats vid Akutmottagningen Västerås. Den har till uppgift att fördela ansvaret för patienterna mellan Akutmottagningen och Jourmottagningen Västerås och är därmed en viktig funktion för båda enheterna.

Som grund för sorteringen ligger alltid Hälso- och sjukvårdslagens prioriteringsordning. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Det betyder att sjuksköterska även har möjlighet att ge rådgivning och/eller hänvisa patienten till annan vårdnivå vid annan lämplig tidpunkt.

Under 2017 försiggick ett försök med distriktssköterska i sorteringsfunktionen med gott resultat. Det framkom en entydig beskrivning av att distriktssköterskan fyller en funktion som komplement till sorteringen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är distriktssköterska. Du har erfarenhet från arbete i primärvården. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ha kontakt med patienter, söker vi dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och har även lätt att anpassa dig till nya omständigheter. Det är viktigt att du är trygg och stabil i din sjuksköterskeroll och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.


Anställningsvillkor

Anställningen ligger under primärvårdens jourverksamheter. Vi är öppna för lösningar och förslag som passar dig. Tex tillsvidareanställning hel/deltid, delad tjänst, timanställning eller annat. Det viktigaste är att vi får ta del av din erfarenhet och kunskap!

Välkommen med din ansökan senast 18 april 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan eventuell anställning

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Maria Lindqvist
Enhetschef
021-17 45 60

Maria Tiston
Verksamhetschef
021-17 32 36

Therese Törnberg
Vårdförbundet
070-480 49 37

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor