Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Distriktssköterska till Jour-och Akutmottagningens sorteringsfunktion i Västerås

Refnr: 20190729

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Övergripande målsättning i Region Västmanland är att erbjuda en högkvalitativ och tillgänglig akut hälso- och sjukvård vilket sker genom ett omhändertagande baserat på Lägsta Effektivaste Omhändertagande Nivå, s.k. LEON-principen.

I Jour -och akutmottagningens uppdrag ingår det en bedömningsfunktion som kan avgöra både vårdbehov och vårdnivå. Av den anledningen har en sorteringsfunktion inrättats vid Akutmottagningen Västerås. Den har till uppgift att fördela ansvaret för patienterna mellan Akutmottagningen och Jourmottagningen Västerås och är därmed en viktig funktion för båda enheterna.

Som grund för sorteringen ligger alltid Hälso- och sjukvårdslagens prioriteringsordning. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Det betyder att sjuksköterska även har möjlighet att ge rådgivning och/eller hänvisa patienten till annan vårdnivå vid annan lämplig tidpunkt.


Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du som distriktssköterska kommer att ha en distriktssköterskemottagning liknande den på vårdcentral fast under jourtid. Du kommer arbeta självständigt i ett eget rum på Akutmottagningen där du kan ta emot patienter.

De patienter du bedömer vara i akut behov av läkarkontakt hänvisar du till jourmottagningen eller akutmottagningen. Patienter med besvär som du inte bedömer vara i behov av läkarkontakt under jour/akuttid kan du därefter:

- Behandla
- Hänvisa till rätt vårdenhet vid lämplig tidpunkt
- Ger råd om egenvård med medföljande skriftlig information

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets karaktär kan förändras. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i team med övriga professioner som tex undersköterskor, sjuksköterskor samt läkare. Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet.

Jour och Akutmottagningen ligger vid ingång 36 vid Västmanlands sjukhus Västerås. I anslutning till arbetsplatsen finns personalparkering samt goda bussförbindelser till och från centralstationen.

Din mottagning kommer vara öppen vardagskvällar kl. 15:00 – 21:30 samt helger dagtid kl. 09:00 – 16:00. Du kommer att dela tjänsten med andra distriktsköterskekollegor. Mottagningen är en relativt ny funktion samt under utveckling vilket innebär att du har möjlighet att påverka din tjänstgöringsgrad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är distriktssköterska. Du har erfarenhet från arbete i primärvården. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper ser vi som en tillgång.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ha kontakt med patienter, söker vi dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har mod att agera efter din egen övertygelse och har även lätt att anpassa dig till nya omständigheter. Det är viktigt att du är trygg och stabil i din sjuksköterskeroll och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att lyssna, kommunicera och motivera andra på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att sätta sig in i andras perspektiv eller situation. Du är duktig på att påverka, övertyga och få andra att känna trygghet i din övertygelse. I möten med människor värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du har förmågan att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

Vi erbjuder dig

- Ett roligt och självständigt arbete blandat mellan akut och primärsjukvård.
- Att arbeta i en funktion där du möter patienter från när och fjärran, i alla åldrar med varierande åkommor.
- Stimulerande och utmanande arbetsuppgifter.
- En arbetsplats som präglas av professionalism och omtanke för varandra.
- En arbetsplats där du får vara en del av enhetens utveckling.
- Hjälp och stöd i din yrkesroll av chefer och kollegor.
- En trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling.
- Individuell konsultation hos Regionens pensionshandläggare för pensionsplanering.
- Fördelaktiga personalförmåner.

 Anställningsvillkor

Anställningen ligger under primärvårdens jourverksamheter.

Vi är öppna för lösningar och förslag som passar dig. Tex hel/deltid, delad tjänst, timanställning eller annat. Det viktigaste är att vi får ta del av din erfarenhet och kunskap!
Arbetstid vardagar kl. 14.30-22:00, helger och röda dagar kl. 8.30-16.30. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY 

Kontaktpersoner

Maria Lindqvist
Enhetschef
021-17 45 60
Tohide Darchini Häggblom
Enhetschef
021-17 66 71
Therese Törnberg
Vårdförbundet
070-480 49 37

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor