Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Distriktsläkare med handledningsuppdrag

Refnr: 20200401

Är du en driven specialistläkare som stimuleras av att handleda och tycker om att dela med dig av dina kunskaper? Då kanske det är dig vi söker. I rollen jobbar du kliniskt samt har ett handledaruppdrag för utbildningsläkarna på vårdcentralen. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi en specialistläkare med intresse för handledning som kan komplettera vår läkargrupp. Vi är en arbetsgrupp med stort engagemang och med ett arbetsklimat där vi hjälper varandra, skapar en trygg miljö och delar med oss av våra kunskaper. Tillsammans med vår nya ledning utvecklar vi verksamheten och vi söker dig som vill vara med och delta i det. Det är alltså en stor fördel om du kan bidra med ytterligare nytänkande och om du tycker om att delta i förändringsarbete. Vi fokuserar mycket på teamarbete, hur vi ska jobba mellan olika yrkeskategorier och på kontinuitet för patienterna.

Något som också är viktigt för oss och som vi strävar efter är att skapa en miljö som främjar lärande med luft och utrymme under dagen att kunna hjälpa och stötta varandra, och att bygga varumärket primärvård genom att jobba kvalitativt med handledning. Vi vill vara en vårdcentral som får fler AT-läkare att slutligen välja allmänmedicin när det blir dags att specialisera sig. 

Våra listade patienter består av en relativt varierad patientgrupp med olika socioekonomiska bakgrunder och varierade åldrar, vilket gör att vi får jobba med en lite av allt och känner en variation i arbetet. Vi finner också variation i och med vårdcentralens breda uppdrag, där vi utöver den vanliga mottagningen även bland annat arbetar med särskilda boenden, mottagning på BVC och handledning. Det finns möjlighet att nischa sig mot sitt intresseområde och ansvara för specifika uppdrag om det önskas. 

Om arbetsplatsen
Från årsskiftet 2020 drivs Region Västmanlands vårdcentraler som intraprenad. Hemdal vårdcentral är en av 12 vårdcentraler som ingår i intraprenaden. Intraprenad innebär att verksamheten är en förvaltning men drivs i företagsliknande former, med eget budgetansvar och stor frihet att påverka verksamheten, men att verksamheten fortfarande är en del av Region Västmanland. Verksamheten styrs via en styrelse. Enheten Nära Vård inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har uppdraget att vara beställare av primärvård från samtliga vårdcentraler i enlighet med primärvårdsprogrammet. Inom Intraprenaden arbetar vi med respekt, engagemang, glädje och ansvar för att ge våra patienter den bästa primärvården i länet. Vi är en verksamhet som kontinuerligt satsar på att utveckla och utbilda oss. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser.

Hemdal vårdcentral är en väl inarbetad och relativt stor vårdcentral i Västerås, lokaliserad vid ingång 19 på sjukhusområdet och i direkt anslutning till vårdcentralen finns personalparkering. På enheten finns ca 40 medarbetare och vi ansvarar för drygt 11 800 listade patienter. Vår enhet omfattar läkar- och distriktssköterskemottagning, mödra- och barnhälsovård samt rehabiliteringsenhet med sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator/psykoterapeut och dietist. Till vårdcentralen finns tre särskilda boenden kopplade. Även mottagningen för hemlösa ligger i aktuellt uppdrag för vårdcentralen. Vårdcentralen har ett uttalat fokus på handledning av läkare under utbildning. I dagsläget är en av specialisterna anställd med särskilt handledningsuppdrag för handledning av ST- och AT-läkare. Detta kommer att bli ett delat uppdrag där du tillsammans med din framtida kollega kommer dela på handledningsuppdraget.

Vårdcentralen har ett geografiskt läge som ger goda pendlingsmöjligheter från bland annat Stockholm (1 h med tåg), Uppsala (1 h med buss), Eskilstuna (30 min med tåg) och Örebro (50 min med tåg). Västerås är en enkel stad att leva och arbeta i med närhet till det mesta och där du bland annat kan finna trevliga sjönära bostäder i närhet till sjukhuset.


Vi erbjuder dig

  • en lön som tål att jämföras med samtliga regioner i Sverige
  • ett stort mått av delaktighet och möjlighet att påverka utvecklingen av både det egna och det klinikspecifika arbetet
  • en god och hälsofrämjande arbetsmiljö där en bra balans mellan arbete och fritid ska vara möjlig
  • bra stöd från chefer och från administrationsenheter
  • kompetensutveckling i linje med verksamhetens mål och kontinuerlig fortbildning inom specialistområdet
  • en trygg anställning och bra förmåner som du kan läsa mer om här https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/
  • goda villkor och fördelaktiga pensionsavtal. Löneförmån i form av löneväxling. Till dig som är intresserad av en anställning hos oss kommer vi att erbjuda konsultation hos våra pensionshandläggare för att du ska få bra kunskap om hur pensionsavtalet påverkar just dig.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänmedicin. Stora möjligheter finns att utveckla specialintressen om så önskas. Vi ser att du har ett intresse av att handleda och dela med dig av dina erfarenheter. Som person är du öppen, samarbetsvillig och har förmåga att bidra till arbetsglädje och utveckling av verksamhet. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är dagtid, vardagar. Viss jourtjänstgöring vid Jourmottagningen ingår.

Välkommen med din ansökan senast 15 juli 2020
Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner

Petra Elmqvist Melin
Verksamheschef
021-17 36 37
Björn Wennlöf
Läkarförbundet
021-17 51 40

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor