Dietist till Primärvården Region Västmanland

Refnr: 20180804

Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vår gemensamma mottagning finns centralt i Västerås med gångavstånd till Centralstationen.

Som dietist arbetar du för vårdcentraler i Västmanlands län. Arbetet består framförallt av att träffa patienter i grupp och i specifika fall individuellt utifrån gemensamt utarbetade prioriteringar. Du leder och medverkar i utvecklingsarbete, verksamhetsutveckling och planering. Din grundplacering är i Västerås och du hör till Primärvårdens dietister.

Dietistverksamheten består av sex dietister med gemensam mottagning för patientmöten och administration. Den största delen av arbetstiden sker på den gemensamma mottagningen, men någon eller några dagar i veckan servar dietisterna även länets mottagningar. Restid ingår i arbetstiden vid mottagningstid utanför huvudorten. Varje vecka är en halvdag avsatt för gemensam utvecklingstid. Vi har mentorskap för dig som nyanställd, oavsett om du är erfaren eller nyexaminerad. Det löper under ett år, med planerade träffar utifrån ditt behov, där vi diskuterar allt från patientfall till etiska funderingar och det är din agenda som styr samtalet.

Primärvårdens dietister hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheter finns på flera orter i länet.

Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

Du som söker är legitimerad dietist, gärna med erfarenhet av primärvård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av grupputbildning och har pedagogisk kompetens. Erfarenhet av journalsystemet Cosmic är meriterande. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person har du lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och du är duktig på att planera och prioritera i ditt arbete. Du samarbetar väl med andra, samtidigt som du inte har något problem med att driva egna processer. Vi värdesätter högt att du är intresserad av samt medverkar i utvecklingsarbete och uppmuntrar till forskning. Körkort B är ett krav eftersom du kommer att resa i tjänsten även om vi i hög grad använder kommunala kommunikationer.

Vi erbjuder dig

• stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter.
  • en god arbetsmiljö och möjlighet till delaktighet och inflytande.
  • en trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling.
  • hjälp och stöd i din yrkesroll av chef och kollegor.
  • personalförmåner. Läs mer här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Tillsvidareanställning, heltid, arbetstid dagtid måndag - fredag. Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer och anställning sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 15 januari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Eva Thors Adolfsson
Verksamhetschef