Diabetessjuksköterska till Sala-Väsby vårdcentral

Refnr: 20190089

Vill du arbeta med diabetes på en vårdcentral? I så fall kan vår enhet vara något för dig!

Som sjuksköterska på Sala-Väsby vårdcentral är ditt arbete varierat och framförallt mycket självständigt. Du arbetar i första hand med egen mottagning och telefontider avsatta för diabetespatienter. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i team med övriga personalkategorier på vårdcentralen. Förbättringsarbete ingår som en viktig del i det dagliga arbetet och vi arbetar enligt LEAN-filosofin.

Sala-Väsby vårdcentral hör till resultatområde Primärvård som finns inom förvaltningen för primärvård, psykiatri och habiliteringsverksamhet. Till verksamheten finns en mottagning i Västerfärnebo som bemannas av distriktssköterska. Region Västmanlands egna vårdcentraler och verksamheter finns på flera orter i länet. Vi erbjuder primärvård med hög tillgänglighet och kvalitet. Vi satsar på utveckling av digitala verktyg för att öka tillgängligheten för våra medborgare och för att effektivisera arbetet på våra arbetsplatser. Vi anser att alla ska få vård av samma goda kvalitet och vi arbetar med gemensamma mål för att förbättra för våra patienter.

På enheten finns totalt ca 33 medarbetare och vi ansvarar för nästan 13 000 listade patienter. Då samtliga yrkeskategorier är samlade i samma byggnad gör det oss till en kunnig och attraktiv enhet med mycket god stämning och utvecklingsvilja.: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning samt naturligtvis ett genuint intresse för denna patientgrupp. Meriterande är om du tidigare har arbetat med diabetespatienter inom primärvården och NDR.

Förutom goda medicinska kunskaper ställs krav på grundläggande datakunskaper och gärna erfarenhet av journalsystemet Cosmic då vi arbetar i det systemet. Du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper ser vi som en tillgång.

Du är trygg och stabil i din profession, empatisk och har lätt för att samarbeta med andra. För dig är det viktigt att sätta patienten i centrum. Du är väl strukturerad i ditt arbete, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till ett positivt arbetsklimat och till verksamhetens utvecklingsarbete.

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss på Sala Väsby vårdcentral och därför verkar vi för

• att erbjuda stimulerande och meningsfulla arbetsuppgifter i en bra arbetsmiljö,
  • att uppmuntra dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet,
  • en trygg anställning med möjlighet till kompetensutveckling,
  • fördelaktiga personalförmåner, läs mer  https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad heltid, arbetstid dagtid måndag - fredag. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 6 mars 2019!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Ann Bruce Lundström
Enhetschef