Diabetessjuksköterska till Medicinmottagningen Västmanlands sjukhus Västerås

Refnr: 20200596

Är du en sjuksköterska med intresse för diabetes och som vill vara med oss att göra diabetesvården i Västmanland till Sveriges bästa? Då ska du söka denna tjänst!

Diabetesmottagningen som inryms på medicinmottagningen och ansvarar för ca 1200 diabetespatienter varav flertalet med typ 1 diabetes och kommer i huvudsak från Västerås kommuns upptagningsområde.

Som diabetessjuksköterska ingår du i ett team bestående av läkare, dietist, undersköterskor och kurator. Vi har ett bra samarbete där alla är delaktiga.

Vi arbetar kontinuerligt mot de riktlinjer som finns utifrån olika fokusområden.

Du organiserar och planerar din egen mottagning. Du svarar för patient, anhörig och personalutbildning enskilt och i grupp. Tillsammans med diabetesteamet driver du kvalitetsförbättringar mot tydliga mål. Teknikutvecklingen går fort så du bör vara intresserad av teknik, då arbetet innebär hantering av insulinpumpar och kontinuerliga blodsockermätningssystem.

Verkar detta intressant är du säkert en person som kommer att trivas hos oss!

Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i diabetesvård, erfarenhet av att självständigt driva egen mottagning. Har du erfarenhet av insulinpumpar och kontinuerliga blodsockermätningar är det meriterande men inget krav. Du bör vara trygg i din yrkesroll, flexibel, ta egna initiativ och ha ett intresse för medicinsk teknik.

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 oktober 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Bettina Genberg