Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Diabetessjuksköterska till Medicinmottagingen i Sala

Refnr: 20190689

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse för att ge råd och stöd vid diabetessjukdomar ? Vill du ha ett stimulerande och meningsfullt arbete där du arbetar teambaserat för att främja våra patienters livskvalitet? Då hoppas vi att du vill bli vår nya kollega på medincinmottagningen i Sala.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som diabetsesjuksköterska hos oss hjälper du patienterna till egenvård för att underlätta deras vardag och öka deras livskvalitén. Du ger information och rådgivning till patienter med typ 1 och typ 2 diabetes.  I din roll ingår att självständigt ordinera, bedöma och vidimera prover/provsvar enligt regionens vårdprogram för diabetes, följa upp behandlingseffekter samt självständigt dosera/justera diabetesläkemedel enligt delegering.  All dokumentation hanteras i journalsystemet Cosmic. I ditt arbete ingår också att förskriva diabetestekniska hjälpmedel för insulinpumpar, CGM, insulinpennor och blodsockertestning. Du analyserar blodsockerkurvor, bland annat i de olika IT-tekniska programvaror som du har till stöd i arbetet.

Vi arbetar med ett personcentrerat förhållningssätt. Tillsammans med andra proffesioner i diabetesteamet, deltar du i teamträffar och teamronder.


Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Sala bedriver närsjukvård i det lilla formatet genom att tillgodose invånarnas behov av basal internmedicinsk specialistvård, avancerad hemsjukvård samt kvalificerade rehabiliteringsinsatser. Viss endoskopiverksamhet bedrivs också.

I vårt diabetesteam på medicinmottagningen ingår läkare, sjuksköterskor, dietist, kurator, fysioterapeut, fotvårdsterapeut, undersköterskor och läkarsekreterare. Vi har ett nära och gott samarbete mellan de olika professionerna och tillsammans arbetar vi med patientens bästa i fokus. Vi har skapat bra rutiner för registrering och uppföljningar i Nationella diabetesregistret.

Vår mottagning ligger i dagsläget i den befintliga sjukhusbyggnaden men en byggnation av nytt sjukhus pågår. På sikt kommer vi få nya lokaler som vi själva fått vara med att utforma, för bästa möjliga patientmottagande. Utvecklingen inom diabetesvården sker i snabb takt. För att hänga med i denna utveckling strävar vi efter ständig kompetensutveckling genom att tillexempel erbjuda externa utbildningar.

Hos oss finner du det mindre sjukhusets fördelar med närhet och korta beslutsvägar. Korta beslutsvägar som ger dig stora möjligheter att påverka ditt dagliga arbete.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har vidareutbildning inom diabetesvård. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av insulinpumpsbehandling, men är det något du saknar får du upplärning hos oss. Vi arbetar med personcentrerad vård, så har du erfarenhet av det är det en stor fördel.

Vi ser att du är van att arbeta självständigt och är trygg i dina bedömningar och i din yrkesroll. En väsentlig del av arbetet innebär att motivera och uppmuntra patienten att se sina egna förmågor till en lisvstilsförändring, med stor respekt för den enskilda personens upplevelse och tolkning av ohälsa och sjukdom. Din pedagogiska insikt och ditt empatiska förhållningssätt blir avgörande för att lyckas i samtalet. Du har lätt att etablera en relation och kan anpassa din kommunikation utifrån den du har framför dig. Hos oss behöver du trivas med teamarbete och har lätt för att samarbeta. Du drivs av en vilja att skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten.

 

Intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan.

 


Anställningsvillkor

Anställningen påbörjas 1 mars.

Välkommen med din ansökan senast 1 december 2019

Titta gärna på vår informationsfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=7qLByHRP6mY&t=1s%E2%80%8B

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Mie Bäckman
Enhetschef
0224-58273, 070-616 81 81
Aida Dovås
Kontaktperson Vårdförbundet
0224-58281

Liknande tjänster

Ort

Tjänster

Tjänst Ort Publiceringsdatum
Sjuksköterskor till infektionskliniken Västmanlands sjukhus Västerås Västerås 2019-11-21
Mottagningssjuksköterska/ förskrivning till Urologmottagningen Västerås 2019-11-19
Mottagningssjuksköterska till Urologmottagningen i Västerås Västerås 2019-11-15
Sjuksköterska till Dialysmottagningen i Västerås Västerås 2019-11-15
Sjuksköterska till Hjärtintensiven i Västerås Västerås 2019-11-15
Sjuksköterskor till Akutmottagningen, Västerås Västerås 2019-11-14
BVC-sjuksköterska till Oxbacken Skultuna vårdcentral, Västerås Västerås 2019-11-13
Sjuksköterska natt till Urologavdelningen, Västerås Västerås 2019-11-12
Distriktssköterskor/ sjuksköterskor till Oxbacken-Skultuna vårdcentral, Västerås Västerås 2019-11-12
Sjuksköterskor till Avancerad hemsjukvård, Västmanlands sjukhus Köping Köping 2019-11-08
Sjuksköterskor till Medicinkliniken, Köpings sjukhus Köping 2019-11-07
Sjuksköterska till kirurgavdelning 8 Västerås 2019-11-05
Sjuksköterska till Dialysmottagningen i köping Köping 2019-11-01
Sjuksköterska till ögonmottagningen, Fagersta & Sala Fagersta 2019-10-31
Sjuksköterska till Avancerad hemsjukvård, Sala Sala 2019-10-29
Vill du som sjuksköterska arbeta med planerad ortopedi? Västerås 2019-10-29
Sjuksköterska natt till Ortopedkliniken Västerås 2019-10-25
Nu söker vi ICT-ansvarig till Ambulanssjukvården Västmanland Västerås 2019-10-25
Utskrivningssamordnare till Kirurgkliniken Västmanlands sjukhus Västerås Västerås 2019-10-17
Sjuksköterskor till Gastro, Hematologi- och Reumatologisektionen Västerås (BMT) Västerås 2019-10-10
Ambulanssjukvården i Västmanland söker sjuksköterskor Västerås 2019-10-08

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor