Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Chefläkare med inriktning primärvård

Refnr: 20190210

Vi söker en chefläkare med stort intresse och engagemang för patientsäkerhetsfrågor som tillsammans med oss vill utveckla regionens patientsäkerhetsarbete. Stämmer detta in på dig så kanske det är dig vi söker.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med chefläkarkollegorna i teamet bedöma vårdskador och ansvara för anmälningsskyldigheten enligt lex Maria. Vidare att omvärldsbevaka och informera om myndighetskrav och övriga riktlinjer rörande patientsäkerhetsarbetet i organisationen. En viktig del av uppdraget är också att med din sakkunskap stödja verksamhetscheferna i deras arbete med vårdskadeärenden och riskhantering. Att hålla utbildningar inom området och att samarbeta med chefer och verksamhetsföreträdare på olika nivåer ingår som en naturlig del i arbetet.

I rollen som chefläkare verkar du för att främja en god patientsäkerhetskultur och företräda patientsäkerhetsfrågor både i regionala och nationella sammanhang.


Om arbetsplatsen

Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling ansvarar för processer och utveckling inom hälso- och sjukvården och tandvården i Region Västmanland.

Patientsäkerhetsteamet ingår i Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling och består av chefläkare, chefsjuksköterska, analysledare, systemförvaltare för synergi samt administrativ assistent. Teamet har som övergripande uppdrag att säkra och följa upp vårdgivarens ansvar för patientsäkerheten. Det innebär bland annat att arbeta efter och följa upp ”program för patientsäkerhet 2017-2020”, att föra kontinuerliga dialoger på verksamhets- och förvaltningsnivå, att utföra centrala händelseanalyser och ansvara för upprättande av patientsäkerhetsberättelsen.


Kvalifikationer

Vi vill att du är legitimerad läkare med specialistutbildning inom allmänmedicin. För denna tjänst så är det meriterande om du har egna vetenskapliga meriter eller är disputerad. Du behöver ha en gedigen erfarenhet som specialistläkare. Det är en fördel om du har chefserfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete samt om du har erfarenhet av patientsäkerhetsarbete. Du behöver ha kunskap om patientsäkerhetsarbete och om offentlig verksamhet. I ditt arbete som chefläkare kommer du skriva och hålla presentationer, därför behöver du kunna kommunicera mycket väl både i tal och skrift på svenska.

Din erfarenhet och dina kunskaper är självklart viktiga, men vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en person som har integritet och kan se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och kan anpassa dina handlingar till detta. Du har en utpräglad kontakt- och förtroendeskapande stil. När du står inför nya arbetsuppgifter ser du snabbt hur du ska analysera och lösa komplicerade problem. När du möter din omgivning så anpassar ditt budskap på ett insiktsfullt sätt.


Anställningsvillkor

Tidsbegränsat uppdrag på 50% i kombination med tillsvidareanställning inom sin grundprofession.  

Välkommen med din ansökan senast 27 mars 2019!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Carina Blomberg Bolander
Verksamhetschef
021-17 69 68

Johan Nordmark
Chefläkare
021-17 46 41

Mats Stenberg
Läkarföreningen
021-17 51 40

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor