Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Chefläkare inom område akutsjukvård

Refnr: 20190650

Med anledning av den kommande omorganisationen inom hälso- och sjukvård söker vi en chefläkare med inriktning mot område akutsjukvård. Du har stort intresse och engagemang för patientsäkerhetsfrågor och vill tillsammans med oss utveckla regionens patientsäkerhetsarbete.  Stämmer detta in på dig så kanske det är dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter
I rollen som chefläkare verkar du för att främja en god patientsäkerhetskultur och du företräder patientsäkerhetsfrågor både i regionala och nationella sammanhang. Tillsammans med dina kollegor i teamet och verksamhetsansvariga bedömer du vårdskador och med din sakkunskap är du ett stöd till verksamhetscheferna i deras arbete med vårdskadeärenden och riskhantering. Du är den som ansvarar för anmälningsskyldigheten enligt lex Maria. Du utbildar andra i patientsäkerhetsarbete och informerar organisationen om myndighetskrav och övriga riktlinjer rörande patientsäkerhet.


Om arbetsplatsen
Det centrala patientsäkerhetsteamet har det övergripande ansvaret för att säkra och följa upp vårdgivarens ansvar för patientsäkerheten i Region Västmanland. Regionens övergripande målsättning är att bedriva patientsäker vård, att minimera risker samt begränsa antalet vårdskador. 

Vårt team består av chefläkare, chefsjuksköterska, systemförvaltare, analysledare samt administrativ assistent. Enheten är organiserad inom Centrum för Hälso- och Sjukvårdsutveckling (CHSU) som är en del av Region Västmanlands centrala ledningsresurs.

Vi har nära kontakt med förvaltningarna och verksamheterna på olika nivåer. Teamet lägger stor vikt vid arbete med utbildningsinsatser och stöd till verksamheterna för att främja en god patientsäkerhetskultur.Vi erbjuder dig

  • Möjlighet att påverka patientsäkerheten inom regionen och även nationellt
  • Möjlighet att kombinera kliniskt arbete med rollen som chefläkare
  • Möjlighet att sprida kompetens och engagemang för patientsäkerhetsfrågorKvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistutbildning samt har lång erfarenhet av klinisk verksamhet. Du har också erfarenhet från arbete där patientsäkerhet har varit i fokus och har ett starkt engagemang för patientsäkerhetsfrågor. Forskningserfarenhet liksom ledarskapserfarenhet ser vi som meriterande.

Din erfarenhet och dina kunskaper är viktiga, men vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom rollen innebär många kontakter såväl internt som externt, behöver du ha en god förmåga att skapa och underhålla relationer med andra. I samarbeten har du förmågan att skapa ett engagemang och delaktighet kring patientsäkerhetsarbetet. Du har förmågan att analysera och bedöma skriftliga underlag och du kan ta fram egna dokument av hög kvalitet. Om du är utvecklingsinriktad så kommer du trivas hos oss.


Anställningsvillkor

Dagtid. 50% som chefläkare med tidsbegränsat förordnande på 4 år med möjlighet till förlängning. Tillsvidareanställning i grundprofession med möjlighet att kombinera chefläkartjänsten med exempelvis kliniskt arbete upp till 100%. Önskat tillträde 1 januari 2020.


Välkommen med din ansökan senast 31 oktober 2019!

Intervjuer kommer genomföras 12/11, 19/11 samt 20/11.Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

 

Kontaktpersoner

Johan Nordmark
Chefläkare
021-17 46 41

Emelie Condén
Chefsjuksköterska
021-17 69 93

Yvette Anderson
Överläkare, representant Läkarföreningen
021-17 51 40

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor