Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande Rektor till Tärna folkhögskola

Refnr: 20210105

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsbeskrivning

Tärna folkhögskola är Region Västmanlands folkhögskola, och omfattar folkhögskola med internat och konferens i Kumla Kyrkby i Sala kommun.

Biträdande rektor har bl a personal- verksamhets- och budgetansvar för utbildningsverksamheten samt biträder rektor i arbetsuppgifter. Biträdande rektor ingår i skolledningen på Tärna folkhögskola. I tjänsten ingår viss undervisning inom skolans utbildningsverksamhet. I uppdraget ingår även pedagogiskt ansvar och ledarskap.

En mycket viktig uppgift är att utveckla verksamhetens kvalitet och samhällsrelevans utifrån folkbildningens syften och behoven hos folkhögskolornas prioriterade målgrupper. En annan viktig uppgift är att stärka samarbetet med andra folkhögskolor. I rollen ingår också att företräda folkhögskolans samt utveckla relationerna med det omgivande samhället.

Biträdande rektor ska tillsammans med rektor och servicechef delta i arbetet med skolans pedagogiska utveckling och arbetet med skolans serviceverksamhet, samt vid behov delta på styrelsemöten med den politiska nämnden för Tärna folkhögskola samt delta på andra möten inom Region Västmanland.


Kvalifikationer

Du ska ha akademisk utbildning inom utbildningsområdet. Chefsutbildning riktad mot pedagogisk verksamhet är meriterande.
Du bör ha praktisk pedagogisk erfarenhet samt även ha erfarenhet av verksamhetsutveckling inom skolans verksamhetsområden (utbildning, internat, konferens etc.) Kunskap om folkbildningens särskilda villkor är meriterande.

Som person är du initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer. Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små samt stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Du ät tydlig och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.


Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidaretjänst, med sex månaders provanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2021.


Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Margareta Wistrand
Rektor
0224-583 02
margareta.wistrand@regionvastmanland.se

Liknande tjänster

Ort
Tjänster
Tjänst Ort Publiceringsdatum

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor