Biträdande enhetschef till avdelning 80, Onkologikliniken

Refnr: 20210304

Har du som sjuksköterska funderat på att ta steget och utvecklas vidare i rollen som chef? Då är det här en möjlighet för dig! Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Som biträdande enhetschef har du ett nära samarbete med nuvarande enhetschef och ansvarar för verksamheten på avdelningen. I detta ingår personal- och arbetsmiljöansvar och delvis ekonomifrågor. Du bistår enhetschefen med daglig planering, bemanning, schemaläggning, korttidsfrånvaro och andra förekommande personalärenden. Del av din tjänst arbetar du kliniskt som sjuksköterska.

Onkologkliniken är en länsövergripande klinik med verksamhet i Västerås. Kliniken består av mottagning, slutenvårdsavdelning, strålbehandling och dagvård, enheterna har ett nära samarbete och du har möjlighet att hospitera på dom olika enheterna för att få en förståelse för helheten. Vården på onkologkliniken bygger på att vi ser hela människan och tar hänsyn till fysiska, psykologiska, sociala och existentiella faktorer vilket innebär nära kontakt med både patienter och anhöriga.

Region Västmanland har ett brett utbud av interna utbildningar för chefer inom Regionen där du ges möjlighet att successivt bygga på din ledarskapskompetens. Du får en individuellt anpassad introduktion och möjlighet att växa in i och känna trygghet i rollen som biträdande enhetschef.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har arbetat några år inom professionen, gärna inom akutsjukvård. Du är intresserad av ledarskap och vill prova på uppdraget som biträdande enhetschef för att kunna utvecklas vidare. Det är meriterande om du har erfarenhet av det personaladministrativa systemet Heroma, har tidigare erfarenheter från ledand roller samt jobbat med utvecklings och förbättrningsarbete.

Du är intresserad av utveckling och ledarskap. I rollen som ledare är det viktigt att du är en förebild och har förmåga att skapa tillit. Du är en person som har ett professionellt förhållningssätt, är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram. Tjänsten innebär nära samarbete med enhetschefen och övriga medarbetare. Du behöver kunna lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, avslutar och når resultat i ditt arbete. När du hamnar i stressiga situationer behåller du lugnet och fokuserar på rätt saker. Förändringar ser du som nya möjligheter och du har lätt att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Tillsvidareanställning i grundprofession, tidsbegränsat förordnande som biträdande enhetschef med möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2021!

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Malin Lindvall
Enhetschef
malin.lindvall@regionvastmanland.se