Logotyp Region Västmanland

Biomedicinska analytiker till Laboratoriemedicin, mikrobiologilaboratoriet Västerås.

Refnr: 20221089

På mikrobiologilaboratoriet jobbar vi med allt ifrån odlingar till analyser som gör skillnad för patienten. Vill du arbeta i ett erfaret team med varierande arbetsuppgifter? Vi välkomnar dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har likvärdig utbildning, kanske är just du vår nästa kollega?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället.

På mikrobiologilaboratoriet kommer du att arbeta inom många spännande områden med en bredd av olika analyser. Här får du använda dina kunskaper inom klinisk mikrobiologi såsom molekylärbiologiska analyser, serologiska och immunologiska analyser samt bakteriologiska analyser såsom positiva blododlingar och urinodlingar.

Arbetet som biomedicinsk analytiker inom mikrobiologi är varierande, betydelsefullt och utvecklande. Vi satsar på individuell kompetensutveckling för att du ska få möjlighet att kunna växa erfarenhetsmässigt inom något intresseområde. Handledning av studenter och nya kollegor ser vi som en viktig del i arbetet.

Laboratoriemedicin Västmanland omfattar verksamheter inom klinisk mikrobiologi, klinisk kemi, klinisk patologi och transfusionsmedicin och bedrivs vid de fyra olika sjukhusen i Västmanland. Vi arbetar för god vård, rätt vård i rätt tid samt säker vård genom högsta medicinska kvalitet och säkerhet.

Inom klinisk mikrobiologi arbetar idag ett 50-tal medarbetare, biomedicinska analytiker, läkare, ingenjörer och mikrobiologer. Samarbetet mellan de olika yrkesgrupperna är central för att skapa bra och effektiva flöden. Inom verksamheten pågår en ständig utveckling med nya metoder såsom nya molekylärbiologiska flöden och automation.
Du välkomnas till en stabil och kamratlig arbetsgrupp som arbetar med patienten i fokus. Som medarbetare uppmuntras du att vara delaktig och komma med förbättringsförslag.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du vara legitimerad biomedicinsk analytiker, gärna med tidigare erfarenhet inom klinisk mikrobiologi eller ha en utbildning som bedöms relevant av arbetsgivaren. Meriterande är tidigare erfarenhet av mikrobiologi, serologi/immunologi eller molekylärbiologi. Du som söker behöver ha grundläggande IT kunskaper samt ha goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och läsförståelse som skrift.

För att trivas i rollen och lyckas väl med arbetsuppgifterna är dina personliga kompetenser viktiga. Du behöver vara en lagspelare med god samarbetsförmåga samtidigt som du klarar av att arbeta bra självständigt. Ansvaret i arbetsgrupperna kräver att du är noggrann, men också flexibel och lyhörd inför förändringar inom verksamheten som ställer krav på din förmåga att prioritera. Du som person präglas av ett serviceinriktat- och patientfokuserat förhållningssätt och förstår vikten av att leverera god kvalitet i arbetet.

Tillsvidaretjänst 100% dagtid måndag-fredag. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2022

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Susanne Markström
Enhetschef Laboratoriemedicin