Logotyp Region Västmanland

Bibliotekarie till Sjukhusbiblioteket Västmanlands sjukhus

Refnr: 20211142

Trivs du i en serviceinriktad roll där du har möjlighet stödja våra medarbetare i inhämtning av kunskap och information samt bidra till att ge stimulans och avkoppling för patienter? Då är det kanske dig vi söker.

Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att stödja anställda inom Region Västmanland samt privata vårdcentraler med regionavtal, när behov uppstår av litteratur- och informationsservice i det dagliga arbetet, vid planering, studier och forskning. Det tillgodoses via facklitteratur, elektroniska tidskrifter, medicinska databaser och andra informationskällor.

I tjänsten ingår utbildning och handledning i informationssökning och referenshantering, enskilt och i grupp samt tjänstgöring i informationsdisken.

Erfarenhet av eller intresse för biblioterapi är meriterande.

Uppdraget för Sjukhusbiblioteket i Västerås är att fungera som ett stöd för hela Region Västmanlands hälso- och sjukvård samt till privata vårdcentraler med regionavtal. Vi finns på Västerås sjukhus och representerar kunskap, kontinuitet och förtroende. Sedan januari 2020 ingår Sjukhusbiblioteket i CIFU – Centrum för innovation, forskning och utbildning som rent organisatoriskt tillhör Regionkontoret. Sjukhusbiblioteket är under stark utveckling och arbetar för samverkan med övriga hälso- och sjukvården i Västmanland.

Sjukhusbiblioteket i Västerås är ett kombinerat bibliotek med en medicinsk och en allmän del med tyngdpunkt på den medicinska delen. Våra målgrupper är personal, studenter, patienter och närstående. Vi leder och driver biblioteksanknuten utveckling framåt inom digitalisering/IT, utbildning och omvärldsbevakning. Vi säkerställer tillgång till bästa möjliga kunskap och evidens. Biblioteket bemannas av sex medarbetare. Vi i arbetsgruppen är nyfikna och orädda och provar gärna nya arbetssätt, vi har en hög ambition att prestera väl och en stor förmåga till problemlösning.

Vi söker dig som har en bibliotekarie- eller magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Då mycket av arbetet sker digitalt så är en god datavana nödvändig. Utöver svensk litteratur så förekommer mycket litteratur på engelska varför du måste ha goda kunskaper i båda språken.

Som person är du trygg och stabil med en god förmåga att anpassa dig till olika situationer och omständigheter. Du samarbetar bra med andra personer såväl som att du på ett strukturerar sätt har en god förmåga att föra olika uppgifter framåt på egen hand. Rollen kräver en hög förmåga att förstå komplicerade språkliga underlag såväl skrivna som talade. Du har en god förståelse för hur olika människor tar till sig budskap, anpassar ditt sätt att förmedla budskapet samt säkerställer att budskapet gått fram. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2021-02-13

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Susanne Hedberg
Bibliotekarie