Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Barnmorska till Ungdomsmottagningen Västmanland

Refnr: 20190322

Brinner du för arbete med ungdomar och vill vara delaktig i att skapa en trygg plats att besöka? Vi söker nu en barnmorska till Ungdomsmottagningen i Sala. 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som barnmorska på ungdomsmottagningen arbetar du i huvudsak med preventivmedelsrådgivning, förebyggande av oönskade graviditeter och sexuellt överförbara infektioner bland länets ungdomar. Förutom enskilda samtal ingår det även utåtriktat arbetet mot elever i skolor och på andra arenor. En viktig del i vårt arbete är att hålla oss uppdaterade omkring ungdomars behov och vilka olika arenor som de befinner sig på.

Ungdomsmottagningen i Sala är nu i ett skede där du kommer att ha möjlighet att tillsammans med din kuratorskollega vara med och påverka rutiner och upplägget av verksamheten. Vidare ser vi att du som medarbetare tar en aktiv roll i utvecklingsarbeten och är med och driver våran verksamhet framåt.

Arbetet sker i nära samarbete med kuratorskollega i Sala, samt med kollegor på länets andra ungdomsmottagningar. Vi diskuterar med varandra och får fortlöpande utbildning inom vårt område och all personal har kontinuerlig grupphandledning.

Du kommer ha din placering på ungdomsmottagningen i Sala men du ingår i personalgruppen för länets ungdomsmottagningar, det innebär att du kommer ha möten, utbildningar, utvecklingsarbeten och handledning med övriga kollegor på länets ungdomsmottagningar, samt att vi stöttar varandra i arbetet på dom olika mottagningarna vid behov.

Arbetet utförs dagtid måndag till fredag.

 

Om arbetsplatsen

På ungdomsmottagningarna erbjuds ungdomar mellan 13 och 23 år en verksamhet med multiprofessionell kompetens; medicinsk och psykosocial, som ger ungdomar möjlighet att på ett och samma ställe få råd och stöd i de olika frågor och problem som utvecklingen från barn till vuxen medför. Verksamheten har fokus på förebyggande insatser och möjligheten att tidigt upptäcka hälsorisker både på individnivå och mer generellt, särskilt inom:

  • Sexualitet och samlevnad
  • Psykologiska och psykosociala frågeställningar
  • Livsstilsfrågor
  • Allmänmedicinska frågeställningar såsom kroppsutveckling och hälsofrågor utifrån ovan nämnda områden.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och barnmorska med förskrivningsrätt för preventivmedel. Erfarenhet från arbete som barnmorska vid ungdomsmottagning eller barnmorskemottagning är meriterande.

Du är trygg i din yrkesroll och har en förmåga att förmedla trygghet samt se och bemöta varje ungdom utifrån mognadsgrad. Vidare är du öppen, lyhörd och har en god samarbetsförmåga och är intresserad av att arbeta i team. Vi fäster stor vikt vid flexibilitet samt förmåga och vilja att samarbeta över yrkesgränserna. Det är viktigt att du har ett starkt intresse för ungdomar och att arbeta preventivt.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid men tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 28 april 2019!

 

 

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Kontaktpersoner

Marina Gääw
Verksamhetschef
021-17 68 62

Harriet Lindqvist
Vårdförbundet
harriet.lindqvist@vardforbundet.se

Anette Knabäck
Facklig kontakt SRAT
anette.knaback@regionvastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor