Barnmorska till Kvinnokliniken Västerås, sommaren 2024

Refnr: 20231106

Är du utbildad barnmorska är det kanske dig vi söker till sommaren 2024. Vi söker nu barnmorskor för arbete dag/kväll eller natt på någon av våra enheter; förlossningen, BB och gynekologisk avdelning.

Vi har behov av barnmorskor till

• Förlossningen
  • BB-avdelningen
  • Gynekologiska vårdavdelningen (avd 85)

Arbetsbeskrivning

Förlossningen

På förlossningen i Västerås föds ca 3000 barn/år. I första hand tar vi emot patienter i förlossningsarbete men också många patienter som söker sig till oss akut under sin graviditet på grund av graviditetskomplikationer. Vårt mål är att allt arbete ska utföras med hög kompetens och säkerhet och vi sätter stort värde på att få planera vården tillsammans med patienten utifrån deras önskemål. Arbetet är mycket varierande och stimulerande. Vi arbetar utifrån så kallad parvård – en barnmorska och undersköterska som tillsammans ansvarar för föräldraparet och deras förlossning och vi lägger stor vikt vid kontinuitet i vården. Förlossningen arbetar ständigt med verksamhetsutveckling och det pågår flera spännande utvecklingsarbeten, för att säkra en trygg och säker vård för kvinnan.

BB Västerås

BB Västerås är en avdelning med 22 vårdplatser. Här vårdas kvinnor som genomgått en normal graviditet och förlossning eller kvinnor med graviditetskomplikationer och eftervård vid komplicerade förlossningar. Vi ansvarar också för vården av de mammor som är inskrivna på neonatalavdelning 69. På BB utförs provtagning, screeningundersökningar och i särskilda fall lättare behandlingar av de nyfödda barnen. Vi arbetar efter en väl genomarbetad amningsstrategi utifrån WHO:s rekommendationer för ett amningsvänligt sjukhus. Till BB hör även en amnings- och återbesöksmottagning där vi tar emot mammor och barn som gått på tidig hemgång, samt stödjer de mammor som behöver hjälp under hela amningsperioden.

Gynekologisk vårdavdelning, avdelning 85

Gynekologisk vårdavdelning (avd 85) är en avdelning som består av 18 vårdplatser med inriktning mot gynekologi och obstetrik. Här vårdas kvinnor i alla åldrar. Vi vårdar kvinnor som genomgått planerad eller akut gynekologisk operation, behandlar akuta gynekologiska tillstånd, och kvinnor som vill avbryta sin graviditet. Vi vårdar också kvinnor med gynekologisk cancer och har antenatalpatienter där vi vårdar gravida kvinnor med komplikationer under graviditeten eller efter förlossningen. Vi har också en dagvårdsavdelning där kvinnor får behandling för gynekologisk cancersjukdom och en mottagning för medicinska aborter.

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet som barnmorska och/eller har arbetat inom akutsjukvård. Ett stort plus är om du har kunskaper i journalsystemet Cosmic och/eller Obstetrix.

Vi söker dig med personlig mognad som är trygg, stabil och har självinsikt. Du är självgående och professionell i din yrkesroll och har ett gott kliniskt omdöme och en värdegrund där humanistisk människosyn genomsyrar agerandet i arbetet. Goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning för att säkerställa en god vård. Kan du fler språk så är detta en fördel. Din samarbetsförmåga är god och du har en förmåga att leda och handleda andra genom ett respektfullt och positivt förhållningssätt.

Semestervikariat till sommaren 2024, heltid.

På kvinnokliniken i Västerås har vi dag-, kväll- eller nattjänstgöring. Dagpersonal kan vid behov schemaläggas på natten och får då enligt regionens arbetstidsmodell en arbetstidsförkortning.

Välkommen med din ansökan senast 31 mars 2024

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer i denna rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag!

Bifoga gärna diplom/intyg/betyg från din utbildning i din ansökan.

Om regionen

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Vi i Region Västmanland ansvarar för hälso-, sjuk- och tandvård för alla som bor i länet. Vi jobbar också med allt från kollektivtrafik och kultur till näringslivsfrågor, utbildning och forskning. Tillsammans är vi 7 000 anställda, med 300 olika yrken, på tio orter. Vi finns mitt i det som påverkar människors liv. Varje dag. Tillsammans drivs vi av att skapa ett bättre samhälle för alla som bor och verkar här. Vi utvecklar och hittar nya lösningar för att möta människor – där dom är. Det är så vi kan leva upp till våra uppdragsgivares och invånares högt ställda förväntningar. Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt.

Sandra Hamberg
Enhetschef Förlossningen