Arkivarie/Informatiker till verksamheten Arkiv, Diarium och Skanning

Refnr: 20190723

En av våra fem arkivarier ska gå på föräldraledighet och vi söker därför en vikarie. Du erbjuds ett varierande arbete och kommer tillsammans med dina kollegor, men även självständigt, att på olika sätt stötta regionens verksamheter i arkiv- och diariefrågor på vår enhet Arkiv, Diarium och Skanning.

Regionens Centrala Diarium är en viktig del av verksamheten. Du kommer delvis att arbeta på diariets expedition, stötta diariet med registrering/diarieföring samt att ge råd och stöd till regionens verksamheter. Regionen står inför att eventuellt införa ett nytt ärendehanteringssystem under 2020 vilket kan innebära arbete i införandeprojektet.

Arbetet på Regionarkivet består bland annat av:

• Ta fram efterfrågade handlingar
  • Inleverans samt ordnings- och förteckningsarbete
  • Rådgivning och information gällande allmänna handlingar och arkivering
  • Handläggning, sekretessprövning och utlämnande av handlingar

I verksamheten Arkiv, Diarium och Skanning välkomnas du av arkivarier, arkivassistenter och registratorer, totalt 17 personer.

Arkiv och Skanning har sin arbetsplats på Eriksborg i Västerås, och Diariet finns vid Regionhuset i Västerås.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkivvetenskap, diarieföring eller motsvarande/liknande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har goda IT-kunskaper och goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av arbete inom arkivverksamhet och registratur i offentlig förvaltning.

De personliga egenskaper vi värdesätter högt är att du lätt kan samarbeta med olika människor, att du är flexibel, tar egna initiativ samt är kvalitetsmedveten. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är dessutom serviceinriktad med ett konsultativt förhållningssätt och har en problemlösande analysförmåga.

Vikariat 11 månader med chans till förlängning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse / januari 2020

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2019.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Jan Hallberg
Administrativ direktör