Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsterapeut till vuxenpsykiatrisk mottagning 2 Västerås

Refnr: 20180340

 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 


Arbetsuppgifter

Arbetet på mottagningen sker i tvärvetenskapliga team med olika kompetenser, sammanlagt ca 30 medarbetare. Som arbetsterapeut hos oss samverkar du i dessa tvärfunktionella team och svarar för det arbetsterapeutiska arbetet. Du arbetar både självständigt och i samarbete med övriga yrkeskategorier.

I ditt arbete kartlägger och bedömer du aktivitetsförmåga och stödbehov samt skriver utlåtanden. Du bedömer behov av, föreskriver och följer upp kognitions- och sinnesstimulerande hjälpmedel. Vidare arbetar du med behandlingsarbete mot ökad aktivitetsbalans ofta med psykopedagogiska inslag. Du initierar rehabiliteringsinsatser på rätt nivå. Du har både avgränsade kontakter och längre kontakter över tid med individer, familjer och grupper.

Samverkan med vårdgrannar är en viktig del av arbetet då arbetsterapeutens arbete är en viktig del i rehabiliteringsprocessen kring patienten. I arbetet ingår journaldokumentation i Cosmic. Hembesök förekommer i arbetet. 


Om arbetsplatsen

Vuxenpsykiatri Västmanland är uppdelad i tre sektioner:

  • Länsgemensamma resurser (slutenvård och psykiatrisk akutmottagning)
  • Öppenvård (samtliga vuxenpsykiatriska mottagningar i länet)
  • Beroendevård (beroendemottagning, slutenvård för beroendevård)

Detta för att få en väl fungerande vårdkedja, med ett gott samarbete mellan akutvård, slutenvård och öppenvård.

Allmänpsykiatriska mottagningen 2 i Västerås vänder sig till patienter med psykisk ohälsa som kräver specialistvård bosatta i Västerås, Surahammar och Hallstahammars kommuner. Vi tar emot patienter utifrån deras födelsedatum, dag 11-20.

Här arbetar läkare, kuratorer, psykologer, arbetsterapeut, fysioterapeut samt administrativ personal, totalt nästan 30 stycken engagerade och kunniga medarbetare. Vi arbetar i två team och strävar efter att ge våra patienter ett snabbt och gott omhändertagande med hög kvalité och professionellt bemötande. Vi är en välfungerande mottagning som präglas av öppenhet, samarbete och respekt för varandras kompetens.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård och behandling är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av bedömningsinstrument PRPP eller annat relevant bedömningsinstrument för observation i aktivitet. En central del i arbetet utgörs av samtal. Därmed är det en förutsättning att du har en god förmåga att kommunicera på svenska och att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som arbetsterapeut hos oss är det värdefullt om du har kunskaper om olika psykiatriska sjukdomar. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt vis. Du har förmåga att sätta dig in i en annan persons perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är självgående och bra på att strukturera ditt arbete och driver dina egna processer framåt. Du är kreativ och har en god problemlösningsförmåga. Du behöver också ha en öppenhet för de varierande arbetsuppgifter som förekommer i ett psykiatriskt öppenvårdsteam. 


Anställningsvillkor

Vikariat ett år med möjlighet till förlängning, heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 5 maj 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Maria Österholm
Enhetschef
021-17 66 62

Bitte Aminder
Sveriges Arbetsterapeuter
021-17 39 07

Cecilia Hedlund
Arbetsterapeut
021-17 32 82

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor