Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsterapeut till Synenheten, Habiliteringscentrum Västerås

Refnr: 20210135

Som arbetsterapeut alternativt synpedagog hos oss erbjuds du ett spännande och varierande arbete där du gör skillnad för personer med funktionsnedsättning. Du välkomnas till en trivsam arbetsplats med goda möjligheter till kompetensutveckling och specialisering.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut alternativt synpedagog kommer du att arbeta med patienter med synnedsättning i alla åldrar. Patienterna kommer på remiss från ögonkliniken och en läkare därifrån deltar regelbundet i konsultationer på vår enhet. Du har även ett nära samarbete med övriga i Synteamet, såsom optiker, sjukgymnast, kurator, psykolog, It-pedagog och förrådsassistent. Du arbetar med patientens aktiviteter i vardagen, ger förslag och råd kring strategier som kan underlätta. De hjälpmedel som förskrivs ägs av oss och finns tillgängliga här på enheten.

Specifika arbetsuppgifter som arbetsterapeut alternativt synpedagog på Synenheten är kartläggning, bedömning, utprovning av hjälpmedel, bostadsanpassning, utbildning till patientens nätverk, orientering/förflyttningsträning mm. 


Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet som erbjuder stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med synnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, autism eller medfödda, omfattande och bestående rörelsenedsättningar. Till vuxna med förvärvad hjärnskada erbjuds stöd kring kommunikation och kognition. Inom Habiliteringscentrum finns cirka 150 medarbetare, fördelade mellan våra enheter i Västerås, Köping och Fagersta. 

Synenheten består av flera olika professioner som är 10 st till antalet men vi är också en del av Habiliteringscentrums verksamhet.

På vår enhet har vi stora möjligheter till påverkan, vi har vår egen hjälpmedelsverksamhet, vi arbetar med ständiga förbättringar och det ges stora möjligheter att växa i professionen. 


Vi erbjuder dig:

  • Arbete i en välfungerande verksamhet som värdesätter dig som medarbetare.
  • Att vara del ett i team med ett fantastiskt samarbete.
  • Introduktionsprogram och tillgång till mentor för att du ska känna dig trygg i din profession.
  • Yrkesträffar tillsammans med andra kollegor inom verksamheten.
  • Utbildningsmöjligheter inom exempelvis habilitering såväl som annan relevant utbildning.

 
Läs mer om Regionens förmåner här: https://www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller synpedagog, alternativt har annan högskole- universitetsutbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Vi ser det som meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av habilitering, synrehabilitering och/eller erfarenhet av arbete med personer med synnedsättning eller funktionsnedsättning. För att passa i rollen ser vi gärna att du har kunskap och intresse av tekniska hjälpmedel samt kunskap och utbildning inom synområdet.

Som person är du trygg i din yrkesroll. Du har ett strukturerat arbetssätt och värdesätter kvalitet. Du är van att arbeta självständigt, men trivs samtidigt när du får samarbeta med andra. Det här är ett jobb för dig som har förståelse för människors olika förutsättningar och som kan anpassa ditt sätt att förmedla saker till andra. 

Då vi verkar i hela Västmanland ser vi även att du innehar B-körkort.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 7 mars 2021.


Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Kontaktpersoner

Annette Svensson Lundvall
Enhetschef
021-17 63 84
annette.svensson.lundvall@regionvastmanland.se
Sveriges Arbetsterapeuter
08-507 488 00

Liknande tjänster

Ort
Tjänster

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor