Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsterapeut till Rättspsykiatri Västmanland

Refnr: 20180843

Hos oss på Rättspsykiatrin i Sala välkomnas du till en arbetsplats som genomsyras av öppenhet och god stämning. Som arbetsterapeut erbjuds du ett spännande arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Det kanske är dig vi söker till oss på Rättspsykiatrin i Sala!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos Rättspsykiatrin Sala har du ett betydelsefullt och omväxlande arbete där du får möjlighet att på ett kreativt sätt använda dig av din kunskap. Den rättspsykiatriska problematiken är ofta komplex och behandlingstiderna långa, vilket möjliggör grundligt arbetsterapeutiskt arbete med stor möjlighet till självständig planering.

Hos oss arbetar du som arbetsterapeut inom slutenvården. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra aktivitets- och funktionsbedömningar samt att prova ut och förskriva hjälpmedel efter bedömning. Du kommer också att ge information, utbildning och konsultation till personal inom avdelningarna men också patienternas anhöriga.

Du medverkar vid ronder, vårdplaneringar och teamkonferenser och vi som kommer att jobba med dig är bl.a. skötare, sjuksköterskor, läkare, behandlingspersonal såsom kurator, psykolog och beroendeterapeut. Vi har ett nära och gott samarbete och tillsammans utarbetar vi förslag till åtgärder som underlättar patientens levnadsförhållanden och rehabilitering. Du är med och utvecklar den arbetsterapeutiska professionen på kliniken samt bidrar med de arbetsterapeutiska perspektiven på alla nivåer i verksamheten.

Du kommer att ingå i ett team av två andra arbetsterapeuter samt en skötare på Pedagogiskt Centrum/Aktivitetscentrum inom rättspsykiatrin som arbetar med fokusområdena Hjälpmedel och Vardagsaktiviteter samt Skapande aktiviteter.

 

Om arbetsplatsen

Den rättspsykiatriska vården i Västmanland har sin verksamhet förlagd till Sala, där den sedan 2011 befinner sig i ändamålsenliga lokaler. Verksamheten har sammanlagt 53 vårdplatser med säkerhetsklass 2 samt två säkerhetsplatser med klass 1 och ca 40 öppenvårdsplatser och består av fyra slutenvårdsavdelningar och ett öppenvårdsteam. Tillsammans med Frivården Mälardalen och Beroendecentrum Västmanland medverkar rättspsykiatrin i öppenvårdsmottagningen Treklöver Västmanland.  

Möjligheterna till kompetensutveckling är goda och vi är måna om att du får en bra och individuellt anpassad introduktion för att du ska få de bästa förutsättningar och trivas i ditt arbete. Framtiden för Rättspsykiatrin i Västmanland bjuder på många spännande utmaningar och vi ser att du aktivt vill bidra i detta arbete!

Vi erbjuder dig:

  • ett spännande arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
  • en individuellt anpassad introduktion och tillgång till mentor för att du ska känna dig trygg i din profession.
  • Yrkesträffar och handledning samt nätverkande tillsammans med andra kollegor inom verksamheten.
  • utbildning i verksamhetsspecifika ämnen.
  • stora möjligheter till egen träning i verksamhetens gym. 

 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser en fördel i om du har tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet med behandling av patienter med psykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser och missbruk.

Erfarenhet och kunskap inom kognitiva funktionsnedsättningar, hjälpmedelshantering och förskrivning är till stor nytta i denna tjänst. Har du vidareutbildning i olika bedömningsmetoder, exempelvis PRPP samt utbildning i MI är det något vi värdesätter. Även kunskap av andra arbetsterapeutiska bedömningsinstrument är av intresse. 

Som person är du är nyfiken, kreativ och vågar ta initiativ och testa nytt i ditt arbete. Du kan analysera och problematisera och har ett stort tålamod. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och är även bekväm i att tala inför och utbilda andra människor. Du ser till patientens bästa och har en god förmåga att motivera både patient och kollegor.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 100%


Välkommen med din ansökan senast 13 januari 2019!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt!

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning.

 

Kontaktpersoner

Lisa Solimani
Enhetschef
021-17 68 02
lisa.solimani@regionvastmanland.se

Malin Lindholm
FSA
malin.lindholm@regionvastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor