Applikationskonsult BI till Centrum för digitalisering

Refnr: 20180990

Vill du arbeta inom ett utvecklingsintensivt område och tillsammans med kompetenta och drivna kollegor på bästa sätt erbjuda och förbättra IT-stödet för regionens patienter, invånare och personal? Då är det kanske dig vi söker.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta med kompetenta och drivna kollegor med vidareutveckling och vidmakthållande av vårt beslutsstödsystem. Du arbetar proaktivt med processer, design och implementation av BI-lösningar för att tillgodose kärnverksamhetens krav och behov rörande uppföljning och analys.

Huvudsaklig arbetsuppgift:

• Analys av verksamhetskrav och behov ur ett tekniskt perspektiv
  • Modellering, design, utveckling, implementation samt test inom ramen för Region Västmanlands beslutsstödsystem (SAP Business Objects)
  • Framtagande och kontinuerlig uppdatering av teknisk dokumentation
  • Löpande underhåll samt systemkonfiguration
  • Följsamhet till metodik och fastställda processer
  • Medverka i både större och mindre utvecklingsuppdrag och projekt

Centrum för digitalisering är Region Västmanlands interna IT-organisation med uppdrag att leverera tjänster inom IT och förvalta vård- och verksamhetssystem för regionens olika verksamheter. Vi arbetar i stora komplexa miljöer, med en stor spännvidd i teknik och processer. Vårt arbete kännetecknas av ständig modernisering, utveckling och stora utmaningar.

Enheten Verksamhetsuppföljning har i uppdrag att på bästa sätt erbjuda stöd till regions verksamheter som har till uppdrag att följa upp, prognostisera och analysera information inom områdena vårdproduktion, vårdkvalité, ekonomi och personal. Därtill så ansvarar enheten för rapportering till flertalet externa parter (systemleverantörer, myndigheter och register).  På enheten arbetar 12 engagerade medarbetare. Vi utgör en arbetsplats som strävar efter att alltid ligga i framkant inom IT, som uppmuntrar och tillvaratar dina idéer och förbättringsförslag och som investerar i din kompetensutveckling.

Vi söker dig med akademisk utbildning inom systemvetenskap alternativt motsvarande kunskaper lämpliga för rollen. Vi ser att du genom utbildning, alternativt erfarenhet, har goda kunskaper inom ETL och SQL. Kunskap inom dataanalys och datamodellering samt kravhantering och test är meriterande, likaså erfarenhet av rapportverktyg som BO, SSRS och Cognos. Därtill söker vi dig som trivs med och tidigare har arbetet i förändrings- och utvecklingsarbete, gärna utifrån fastställda processer och i projektform. Arbete med BI-lösningar och integrationer är inget nytt för dig och vi ser gärna att du kommit i kontakt med ITIL och systemförvaltningsmodellen PM3. För rollen krävs goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skriftlig förmåga.

Som person ser vi att du är kvalitetsmedveten och självgående. Du noggrann och väl medveten om dina mål och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt angreppssätt och driver dina uppdrag framåt. Du besitter en personlig mognad, ser saker i sitt rätta perspektiv och kan anpassa dig efter olika situationer. Service och ett gott samarbete är för dig och oss viktigt, vi ser att vår nya kollega är bemötande, lyhörd och kommunikativ på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 27 januari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Thomas Lund

Jonas Lindegren