Ambulanssjukvården i Västmanland söker sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare

Refnr: 20190004

Vill du använda hela din kompetens och kunskap samtidigt som du får jobba med en patientbredd utöver det vanliga? Lockas du av ett arbete som innebär snabba beslut och problemlösningar? Då kanske det är dig vi söker.

Som del av besättning inom ambulanssjukvården Västmanland får du arbeta med en unik patientbredd och du arbetar i nära samarbete med ambulanssjukvårdare eller sjuksköterska. I uppdraget ingår att utföra alla uppdrag som förekommer inom ambulanssjukvården och tjänstgöring sker dygnet runt.

Ambulanssjukvården Västmanland ingår i Akutkliniken tillsammans med Akutmottagningen i Västerås. Ambulanssjukvården har cirka 32 000 uppdrag varje år. Under ambulanssjukvården finns också Sjukvårdens larmcentral som besvarar drygt 40 000 samtal från 112 per år. I Västmanland utgår ambulanserna från fyra orter, Fagersta, Köping, Sala och Västerås.

Vi erbjuder dig

• introduktionsår med både körutbildning och konceptutbildningar
  • utveckling i din yrkesroll med goda karriärmöjligheter inom kliniken då vi söker stimulansmedel för vidareutbildningar
  • individuell schemaläggning och regionens arbetstidsmodell, där viss del nattarbete kan ge en lägsta veckoarbetstid på 30,15 timmar
  • möjlighet till rotationstjänst inom eller utanför kliniken
  • en trygg anställning och personalförmåner, läs mer här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Du är legitimerad sjuksköterska eller har en ambulanssjukvårdarutbildning. Erfarenhet av akutsjukvård samt AMLS-utbildning är meriterande. Vi genomför individuell prövning av din erfarenhet. För anställningen krävs god körvana, liksom tre års sammanhängande körkortsinnehav. Om du har C-körkort är det en fördel. God fysik förutsätts eftersom tunga lyft förekommer i arbetet. Vid anställningsintervjun ingår fysiska tester. Intyg om simkunnighet på 200 meter ska bifogas ansökan.

Som person behöver du vara strukturerad, initiativtagande och självständig i ditt arbete. Det är en förutsättning med god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla. Det gör att du är tillmötesgående och proffessionell i ditt bemötande, mot såväl kollegor som patienter och anhöriga. Du visar ett gott omdöme och en stor empati.

Anställningsform: Tillsvidareanställning eller vikariat med placering inom ambulanssjukvården i Västmanland

Sysselsättningsgrad: Heltid

Placeringsorter: Västerås, Fagersta, Sala och Köping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi erbjuder en sänkt veckoarbetstid för ett hälsosamt och hållbart arbete. Du som arbetar blandat natt- och dag får 4 timmars arbetstidsförkortning för varje nattpass som du arbetar. Du som arbetar ständignatt får ett heltidsmått på 32 timmar per vecka vid anställning på heltid.

Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2019

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Jörgen Olsson
Enhetschef