Administratör/Forskningsassistent till Centrum för klinisk forskning

Refnr: 20180971
Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Centrum för klinisk forskning (CKF) är en organisation vars verksamhet inom hälso- och sjukvården innebär möjligheter till egen forskning. CKF erbjuder också handledningshjälp och kursverksamhet. Verksamheten syftar till att ytterligare höja vårdpersonalens kunskaper för att stärka en säker och kostnadseffektiv vård.

Verksamheten bygger på ett avtal mellan Uppsala universitet och Region Västmanland om samarbete vad gäller forskning, forskarutbildning och grundutbildning av läkare. Avtalet avser att utöka och stärka forskningsverksamheten inom Region Västmanland. Doktorander kan registreras vid CKF och disputation kan ske i Västerås. Sedan 1999 har vi haft 59 disputationer vid CKF. Antal publikationer i refereebedömda tidskrifter cirka 740. Det finns drygt 30 anställda vid enheten, varav fem professorer, sju docenter och tio medicine doktorer. I nuläget är 25 doktorander registrerade vid CKF.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och till stor del innebära datahantering av olika slag. Du kommer att arbeta med att administrera ansökningar i datasystemet CRIS, Current Research Information System (tidigare Researchweb), administrera och utveckla webbenkäter i olika forskningsprojekt samt ansvara för vår IT-utrustning (programvaror, programlicenser m.m.). Därtill ingår i tjänsten att ansvara för inskanning och rättning av pappersenkäter samt bearbetning och underhållande av forskningsfiler. Du utför grundläggande databashantering; extraherar, transformerar samt summerar data. Du kommer också att arbeta med att producera relevanta tabeller och diagram.

Vi ser att du som söker har lägst gymnasiekompetens med inriktning datakunskap alternativt motsvarande goda kunskaper inom dataadministration. Erfarenhet från liknande roll ses som mycket meriterande, likaså om du tidigare arbetat i CRIS/Researchweb eller med statistikprogram som SPSS, SAS, Statistica, STATA, R eller liknande. Självklart är du väl förtrogen med Officepaketets alla delar, då arbetet kräver noggrannhet och förmåga att hantera stora mängder data är det viktigt att du har god kännedom inom framförallt excel och databashantering.

Som person är du en synnerligen god administratör, du är strukturerad, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs att arbeta självgående och kvalité är ett viktigt ledord för dig, du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att du lever upp till dessa. Vi värdesätter att du är serviceinriktad och relaterar till kollegor och externa kontakter på ett lyhört sätt. God kunskaper i svenska (tal som skrift) är ett viktigt krav för rollen.

Tillsvidareanställning, heltid, med placering i Västerås. Individuell lönesättning. Vi ber dig ange löneanspråk i ansökan. Tillträde efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag 6 januari 2019
Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt. Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Kent Nilsson

Abbas Chabok